Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ranska ja Britannia yrittävät jälleen padota Englannin kanaalin siirtolaismääriä

Ranska ja Britannia ovat solmineet uuden sopimuksen, jolla pyritään estämään siirtolaisia ylittämästä Englannin kanaalia ja pyrkimästä Britanniaan, kertoo Ranskan sisäministeriö.

Britannia maksaa Ranskalle yli 72 miljoonaa euroa. Tämän rahan avulla Ranskan viranomaiset voivat lisätä 40 prosentilla maan pohjoisosan rantoja valvovaa henkilöstöä.

Lisäksi Englannin kanaalin kummallekin rannalle pannaan tarkkailijaryhmiä, joiden tehtävänä on muun muassa "parantaa yhteistä ymmärrystä" ja informaation kulkua.

Siirtolaiset ovat pitkään olleet aihe, josta Britannia ja Ranska ovat olleet eri mieltä. Britannian mukaan Ranska ei tee tarpeeksi estääkseen tulijoita ylittämästä kanaalia. Ranskan mukaan väitteet ovat täysin perusteettomia.

Yli 40 000 siirtolaista on tullut Britanniaan Englannin kanaalin yli tämän vuoden aikana, kertoivat viranomaiset eilen. Määrä on uusi ennätys. Viime vuonna tulijoita oli runsaat 28 500.