Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yöpakkasiin kannattaa varautua alkavalla viikolla, mutta lumipeite tuskin laajenee

Alkavalla viikolla sää kylmenee koko maassa. Ilmatieteen laitokselta ei kuitenkaan luvata lumipeitettä vielä etelään asti, sillä Suomen ylle asettuva korkeapaine tietää poutaista säätä.

Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Heikki Sinisalo kertoo, että tällä hetkellä pysyvä lumipeite on saatu Itä-, Keski- ja Pohjois-Lappiin. Alue tuskin laajenee tulevalla viikolla.

– Maanantai-illasta alkaen maan keskiosaan tulee lännestä sadealue, joka on suurimmalta osalta vettä. Räntää tai lunta tulee maan itäosiin, mutta lämpötilat ovat sen verran lähellä nollaa, että sateen olomuotoa on vaikea sanoa etukäteen. Jonkin verran pysyvää lumipeitettä saattaa jäädä maan keski- ja itäosiin.

Lämpötilat kylmenevät, ja Lappiin on luvassa viikon loppua kohti jopa 20 asteen pakkasia. Etelässäkin kannattaa varautua yöpakkasiin ja pakkasta saattaa olla myös päivällä.

Korkeapaineesta huolimatta sää ei Sinisalon mukaan ole kovin aurinkoista.

– Saattaa olla paljon sumua ja matalaa pilveä, joten aurinkoisesta säästä en lähtisi puhumaan. Pikemminkin pilvipeitteen repeilyä, Sinisalo kuvailee.