Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

WSJ: Meta aloittamassa irtisanomiset keskiviikkona, vahvistaa toimitusjohtaja Mark Zuckerberg

Facebookin emoyhtiö Meta on aloittamassa mittavat irtisanomiset keskiviikkona, sanoi toimitusjohtaja Mark Zuckerberg tiistaina yhtiön johtohenkilöstölle. Asiasta kertoo yhdysvaltalaislehti Wall Street Journal.

Lehti on aiemmin kertonut, että yhtiön odotetaan antavan lähtöpassit useille tuhansille työntekijöille. Kyseessä on todennäköisesti tähän mennessä vuoden suurimmat irtisanomiset teknologia-alalla.

Tämä tulee olemaan myös ensimmäinen kerta, kun yhtiö ryhtyy laajoihin henkilöstöleikkauksiin 18-vuotisen historiansa aikana. Yhtiöllä oli syyskuun lopulla kertomansa mukaan yli 87 000 työntekijää.

Wall Street Journalin lähteet kertovat Zuckerbergin vaikuttaneen tiistain tapaamisessa alakuloiselta. Hän oli sanonut olevansa vastuuvelvollinen yhtiön harha-askelista ja arvioinut yltiöpäisen optimisminsa johtaneen työntekijöiden liialliseen palkkaamiseen.

Lehden lähteiden mukaan Metan henkilöstöosaston johtaja Lori Goler kertoi kokouksessa, että työnsä menettäville tarjotaan ainakin neljän kuukauden palkkaa vastaava eroraha.

Teknologiayhtiöt vähentävät väkeä

Metan osakkeen arvo on laskenut Wall Street Journalin mukaan tänä vuonna yli 70 prosenttia.

Kilpailu on ollut Metan palveluiden näkökulmasta kovaa. Teknologiayhtiöt ovat tehneet koronapandemian aikana rekrytointeja tiukkaa tahtia, mutta nyt teknologiateollisuudella on edessään mittavimmat leikkaukset vuosiin.

Viime viikolla Twitter irtisanoi noin puolet 7 500 työntekijästään, joskin yhtiön on sittemmin kerrottu yrittävän saada osaa irtisanotuista palaamaan. Twitter on ryhtynyt koviin säästötoimenpiteisiin uuden omistajansa miljardööri Elon Muskin alla.