Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yhdysvaltalaiset ovat antaneet välivaaleissa yli 40 miljoonaa ennakkoääntä

Yhdysvaltain välivaaleissa on annettu 45 miljoonaa ennakkoääntä 47 osavaltiossa. Äänestysprosentin uskotaankin nousevan korkeaksi, kertoo uutiskanava CNN.

Senaatin vaaleista uskotaan sukeutuvan erityisen tiukka kisa Pennsylvanian, Nevadan, Arizonan, Georgian, Wisconsinin, New Hampshiren ja Ohion osavaltioissa. Nykyisessä senaatissa demokraateilla on varapresidentti Kamala Harrisin myötä niukin mahdollinen yhden äänen enemmistö.

Yhdysvaltain ex-presidentti Donald Trump on jo perusteettomasti väittänyt, että Pennsylvaniassa välivaalien tulos olisi peukaloitu.

Georgiassa poistettiin CNN:n mukaan kaksi vaalivirkailijaa, äiti ja poika, vain hetkeä ennen vaalihuoneiston ovien aukeamista. Sosiaalisessa mediassa tuli esiin, että he olivat osallistuneet kongressitalon hyökkäykseen 6. tammikuuta 2021.

Arizonassa puolestaan oli paikoitellen ongelmia toimimattomien äänestyskoneiden kanssa. Viranomaisten mukaan vialliset äänestyskoneet eivät vaikuta vaalien rehellisyyteen. Käytössä on nimittäin myös mahdollisuus laittaa äänestyslippu vaaliuurnaan.