Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Medvedeviltä juhlava Telegram-kirjoitus Ukrainan sodasta – "Tavoitteena on pysäyttää saatana"

Venäjän entinen presidentti ja nykyinen turvallisuusneuvoston varajohtaja Dmitri Medvedev julkaisi perjantaina Venäjällä juhlittavan kansallisen yhtenäisyyden päivän kunniaksi viestipalvelu Telegramiin pitkän kirjoituksen, jossa hän kuvailee Venäjän Ukrainassa käymää tuhoamissotaa rikkain sanankääntein. Viesti on otsikoitu "Miksi syymme on oikea".

– Minkä puolesta taistelemme? Venäjä on valtava ja rikas maa. Emme tarvitse vieraita alueita, meillä on kaikkea runsaasti, Medvedevin viesti alkaa.

Hän kuitenkin kutsuu Ukrainaa Venäjälle kuuluvaksi "pyhäksi" maaksi, jolla venäläisten esi-isät asuivat ja jolla Venäjän kansaa asuu edelleen.

– Taistelemme kansamme ja maamme tuhatvuotisen historian puolesta.

Medvedev jatkaa kuvailemalla ukrainalaisia Kremlin propagandan mukaisesti joukoksi "sekopäisiä, huumeita väärinkäyttäviä natseja", joita tukevat "iso lauma koiria länsimaisesta kennelistä".

– Missä ovat vanhat ystävämme? Jotkut kumppaneistamme hylkäsivät meidät peloissaan, emmekä välitä heistä. He eivät olleet ystäviämme, vaan satunnaisia matkatovereita, tahmeita ja riippuvaisia, Medvedev muistelee Venäjän kumppaneita.

Sodan vuoksi Venäjältä lähteviä hän kuvailee raukkamaisiksi, ahneiksi pelkureiksi, joiden luut mätänevät vieraissa maissa.

– Miksi olimme hiljaa niin pitkään? Olimme heikkoja ja ajattomuuden järkyttämiä. Ja nyt olemme ravistaneet tahmean unemme ja kuluneiden vuosikausien synkän sumun, johon entisen isänmaamme kuolema meidät sysäsi. Muut ovat odottaneet heräämistämme pimeyden herrojen, orjien omistajien ja alistajien raiskaamina, Medvedev sanailee myös.

Viestinsä viimeisessä kappaleessa hän kirjoittaa Venäjän voivan "lähettää kaikki vihollisensa tuliseen Gehennaan", vaikkei se olekaan tehtävänsä.

– Kuuntelemme Luojamme sanoja sydämissämme ja tottelemme niitä. Nämä sanat antavat meille pyhän tarkoituksen. Tavoitteena on pysäyttää helvetin ylin hallitsija, käytti hän sitten mitä sanaa tahansa – saatana, Lucifer tai Iblis. Sillä hänen tavoitteenaan on kuolema. Meidän tavoitteena on elämä.

Lopuksi Medvedev toivottaa hyvää juhlapäivää.