Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

TVO: Olkiluodon kolmosreaktorin syöttövesipumpuissa löytynyt säröjä

Olkiluodon ydinvoimalan kolmosreaktorin kaikista neljästä syöttövesipumpusta on löytynyt muutaman senttimetrin pituisia säröjä, kertoo Teollisuuden Voima (TVO) verkkosivuillaan.

Pumppujen juoksupyöristä löytyneiden säröjen syntymissyystä ei ole vielä varmuutta. Syöttövesipumput ovat yleisesti voimalaitoksissa käytössä olevia, joskin kooltaan suurempia pumppuja. Niiden avulla pumpataan vettä syöttövesitankista höyrystimille.

Säröt havaittiin korjaus- ja huoltotöiden yhteydessä. TVO:n mukaan havaituilla säröillä ei ole vaikutusta ydinturvallisuuteen.

Reaktorissa havaituista vaurioista kerrottiin jo runsas viikko sitten. TVO kertoi tuolloin, että vauriolla on todennäköisesti vaikutusta reaktorin säännöllisen sähköntuotannon aloittamiseen.

Olkiluodon ydinvoimalan kolmosreaktorin on ollut määrä aloittaa sähköntuotanto marraskuun 13. päivä ja säännöllinen sähköntuotanto joulukuun lopulla.

Selvitystöiden tulosten mahdollisista vaikutuksista aikatauluun tiedotetaan TVO:n mukaan heti selvitysten valmistuttua.