Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

"Putinin kummityttö" loikkasi Israelin passilla Liettuaan – katso video

Toimittaja, poliitikko Ksenja Sobtshak on loikannut Venäjältä Liettuaan. Venäläislehti RBK kertoo, Liettuan turvallisuuspalvelu lähteenään, että Sobtshak loikkasi Israelin passilla.

Tass kertoi aiemmin, että Sobtshak saapui keskiviikkoiltana Liettuaan Valko-Venäjän kautta. Hän oli hämännyt venäläisviranomaisia ostamalla lentoliput Dubaihin ja Turkkiin.

Häntä oltiin kuitenkin turhaan vastassa moskovalaisella Vkukovon lentokentällä, sillä hän loikkasikin siis Valko-Venäjän kautta.

Israelin passilla voi oleskella Liettuassa kolme kuukautta ilman viisumia. Monet venäläiset ovat hankkineet kaksoiskansalaisuuksia eri maista.

Tämä on helpottanut eliitin matkustamista edelleen, vaikka esimerkiksi Suomessa ja Baltian maissa on vaikeutettu tavallisten venäläisturistien matkailua ja maahan saapumista. Liettua on yksi Baltian maista.

Keskiviikkona oli esillä, että Sobtshakin Moskovan maaseutukotiin tehtiin kotietsintä. Uutissuomalainen kertoi asiasta täällä.

Sobtshak oli aiemmin esillä kiristystapauksen tiimoilta todistajana, mutta nyt hän on muuttunut asiassa epäillyksi.

Kanavan, jolla Sobtshak esiintyy, myyntijohtaja pidätettiin tiistai-iltana moskovalaisessa ravintolassa. Häntä syytetään kiristyksestä.

Kirill Suhanov on RBK:n mukaan sanonut olevansa valmis tunnustamaan syyllisyytensä kiristykseen ja pyytämään anteeksi, mikäli selviää asiassa 800 000 ruplan sakkorangaistuksella. Summa vastaa nykykurssilla reilua 13 000 euroa.

Telegramissa on nähtävissä video, jossa ilmeisesti Sobtshak kävelee rajalla autojonon ohi passintarkastukseen. Video on nähtävissä täällä.

Sobtshak on 1990-luvulla Pietarin pormestarina työskennelleen Anatoli Sobtshakin tytär. Ksenja Sobtshakin on huhuttu olevan Venäjän presidentti Vladimir Putinin kummityttö.