Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pakotteet purevat: suosittu venäläinen vodkabrändi Beluga myyty länteen – ostajaa ei kerrota

Suosittu venäläinen vodkabrändi Beluga on myyty 75 miljoonalla dollarilla. Asia on esillä useissa venäläislehdissä, kuten Kommersantissa. Ostajaa ei kuitenkaan kerrota.

Beluga Group kertoo venäläislähteiden mukaan, että Beluga-vodkan kansainväliset oikeudet on myyty ”geopoliittisen tilanteen vuoksi”.

EU ja Yhdysvallat ovat sanktioineet venäläisvodkan. Käytännössä tämä tarkoittaa, että venäläinen vodka on ollut pakotteiden alainen.

Esimerkiksi Suomeen ei voi EU-pakotteiden vuoksi tuoda vodkaa Venäjältä, edes turistina. Kielto johtuu Venäjän hyökkäyksestä Ukrainaan.

Viime vuonna Venäjältä vietiin ulkomaille alkoholia 195 miljoonan dollarin arvosta ja vodkan osuus tästä oli 160 miljoonaa dollaria. Dollarin ja euron arvo on nykykurssilla liki sama.

Eniten väkeviä alkoholijuomia on viety Britanniaan, Saksaan ja Latviaan.

Venäläisvodka on yleisesti melko edullista, aiemmin edullisin puolen litran vodkapullo on maksanut Venäjällä vain muutaman euron.

Beluga on kalliimpaa kuin edullisimmat merkit. Sitä on useita hinta- ja laatuluokkia.

Kommersantin mukaan Beluga säilyttää kaupassa kuitenkin tuotemerkin vodkan myyntioikeuden Venäjällä.