Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Erdogan Putinille: Yrittäkää saada aselepo

Turkin presidentti Recep Tayyip Erdogan on tavannut Venäjän presidentti Vladimir Putinin Astanassa, Kazakstanin pääkaupungissa.

Venäläislehti RBK antaa ymmärtää, että tapaaminen on ollut vasta konferenssisalissa, jossa Erdogan on pitänyt puheenvuoron.

– Turkki pyrkii siihen, että aselepo saavutetaan pian ja verenvuodatus loppuu, Erdogan sanoi RBK:n mukaan.

Turkki aikoo Erdoganin mukaan jatkaa diplomaattisen ratkaisun hakemista, sillä Venäjän hyökkäys Ukrainaan heijastuu ”alueellisesti ja maailmanlaajuisesti”.

Erdogan haluaa sinnikkäästi saada Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyin ja Venäjän Putinin samaan neuvottelupöytään.

Zelenskyi on sanonut, että neuvottelut ovat mahdottomat, koska Venäjä on liittänyt laittomasti Ukrainan alueita itseensä.

Venäjän Kreml eli presidentinhallinto taas on sanonut, että Venäjä odottaa joko Ukrainan presidentin kannanmuutosta, tai Ukrainan tulevaa presidenttiä, joka suostuu neuvotteluihin.

Erdogan pyrkii nostamaan statustaan ja on halunnut olla Venäjän ja Ukrainan välinen diplomaatti. Hän ajoi aktiivisesti myös aiempia viljanvientineuvotteluita ja vankeinvaihtoneuvotteluita.