Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Eläinsairaala Savon Murre, Kalkkisten kanava, Kustinpolku... Tässä ovat Vuoden nimi 2022 -finalistit: "Erityisen oivaltava", "leikittelee kaksoismerkityksellä"

Vuoden nimi 2022 -finaaliin on valittu seitsemän nimeä. Ne ovat Charles III, Eläinsairaala Savon Murre, Kalkkisten kanava, Kirjajoppari, Kustinpolku, Ronskikset ja Sanuli.

Vuoden nimi on tunnustuspalkinto, joka myönnetään kuluneen vuoden aikana esillä olleelle hyvälle nimelle. Palkinnolla halutaan nostaa esille onnistuneita nimivalintoja ja kiinnittää huomiota nimenannon merkitykseen yhteiskunnassa. Palkinnon saaja voi edustaa mitä tahansa erisnimikategoriaa, kuten paikan-, henkilön-, yritys- tai tuotenimiä.

Vuoden nimi 2022 valitaan seitsemän finalistin joukosta Nimistöntutkimuksen päivillä järjestettävässä äänestyksessä ja julkistetaan perjantaina 21. lokakuuta.

Nimistöntutkimuksen päivät on vuosittain Helsingin yliopistolla järjestettävä tieteellinen tapahtuma, jossa kuullaan esitelmiä erisnimiin kohdistuvista tutkimuksista. Tapahtuma järjestetään nyt 25. kerran.