Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Putinin ja Erdoganin määrä tavata keskiviikkona

Venäjän presidentti Vladimir Putin ja Turkin presidentti Recep Tayyip Erdogan todennäköisesti tapaavat tällä viikolla Kazakstanissa. Turkkilainen viranomaislähde kertoi aiemmin uutistoimisto AFP:lle, että presidentit olisivat tapaamassa keskiviikkona. Myöhemmin lähde sanoi uutistoimistolle, että presidenttien tapaaminen vaikuttaakin järjestyvän vasta torstaina.

Presidenttien on tarkoitus tavata Kazakstanin pääkaupungissa Astanassa järjestettävän kokouksen yhteydessä.

Erdogan ei toistaiseksi ole kommentoinut viimeaikaisia Venäjän Ukrainaan tekemiä ohjusiskuja, jotka on tuomittu laajalti.

Turkkilaisen diplomaattilähteen mukaan maan ulkoministeri Mevlüt Cavusoglu on keskustellut iskuista puhelimitse Ukrainan ulkoministerin Dmytro Kuleban kanssa. Diplomaattilähde ei kuitenkaan kertonut tarkempia tietoja puhelinkeskustelun sisällöstä.

Cavusoglu itse kommentoi Ukrainan tilannetta tiistaina peräänkuuluttamalla tulitaukoa Venäjän ja Ukrainan välille.

– Tulitauko on saatava aikaiseksi mahdollisimman pian, ministeri sanoi televisiohaastattelussa.

– Prosessi, joka turvaisi Ukrainan rajat ja alueellisen koskemattomuuden, pitäisi saada alulle. Ilman tulitaukoa ei ole mahdollista keskustella näistä asioista elinvoimaisella tavalla, Cavusoglu jatkoi.