Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Räjähdyksiä useissa kaupungeissa Ukrainassa – Kiovassa ainakin viisi kuolonuhria: "Ilmahyökkäys jatkuu"

Kiovan lisäksi muissakin kaupungeissa kaukana etulinjasta on tapahtunut räjähdyksiä Ukrainassa. Ainakin Dniprossa, Ternopilissä ja Lvivissä lähellä Puolan rajaa on räjähtänyt.

Ukrainan presidentin mukaan maahan kohdistuu ohjushyökkäys.

– He yrittävät tuhota meidät ja pyyhkiä meidät maan päältä. Tuhota kansalaisiamme, jotka nukkuvat kodeissaan Zaporizhzhjassa. Tappaa ihmisiä, jotka ovat menossa töihin Dniprossa ja Kiovassa. Ilmahälytykset eivät laannu Ukrainassa. Ohjuksia satelee. Valitettavasti ne ovat vaatineet kuolonuhreja ja haavoittuneita. Älkää lähtekö suojista. Pitäkää huolta itsestänne ja rakkaistanne. Pysytään vahvoina, sanoi presidentti Volodymyr Zelenskyi videoviestissään.

Useiden paikan päällä olevien länsimaisten toimittajien mukaan pelastuspalvelut ovat kertoneet Kiovan räjähdysten vaatineen kuolonuhreja, kertoo Guardian. Lehti kertoo, että Kiovan poliisin mukaan ohjusiskuissa kaupunkiin on kuollut ainakin viisi ja haavoittunut toistakymmentä. Pelastustyöt ovat pahasti kesken, joten uhrimäärä kasvanee vielä.

Ukrainalainen The Kyiv Independent on julkaissut sosiaalisessa mediassa useita kuvia Kiovan keskustasta.

Kiovan kuvernöörin Oleksi Kuleban mukaan ilmahyökkäys Kiovaan jatkuu edelleen.

– Ilmahyökkäys jatkuu. Pyydän kaikkia pysymään rauhallisina ja pysymään suojissa. Alueen ilmapuolustus toimii, ja meillä on tietoa pudotetuista kohteista. Korostan, että ilmahälytys on edelleen voimassa. Noudattakaa sitä ja pysykää suojassa. Älkää kuvatko tai videoiko osumapaikkoja tai vahingoittunutta infrastruktuuria. Ihmisten henki riippuu siitä. Pidetään pintamme, Kuleba kirjoitti Telegramissa.

Kiovan pormestari: Kaikki kaupungin palvelut hätätilassa – "Menkää suojaan, hyökkäyksiä tulee lisää"

Sosiaaliseen mediaan julkaistuissa videoissa näkyy, miten useilta kaupungin alueilta nousee mustaa savua. Uutistoimisto AFP:n paikan päällä olevan toimittajan mukaan räjähdyspaikoille oli matkalla useita ambulansseja.

Guardianin paikallisista lähteistä hankkimien tietojen mukaan räjähdykset tapahtuivat lähellä kaupungin rautatieasemaa.

Edellisen kerran Kiovaan iskettiin heinäkuun lopussa.