Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Putinille niukasti onnitteluja 70-vuotispäivänä – duuman kotisivuilla julkaistua onnittelua katsottu alle 300 kertaa

Venäjän presidentti Vladimir Putin täyttää tänään 70 vuotta. Asia on ollut vaisusti esillä venäläismediassa. Onnitteluitakaan ei juurikaan näy, edes muuten aktiivisilta venäläiskommentaattoreilta.

Esimerkiksi venäläislehtien RBC:n ja Kommersantin pääuutissivulla presidentin merkkipävä ei näkynyt aamupäivällä mitenkään.

Yllättävää on, ettei presidentin syntymäpäivä ollut myöskään valtiollisen uutistoimisto Rian pääuutissivulla kovin näyttävästi esillä. Toki siellä oli sentään uutinen, että tshetsheenijohtaja Ramzan Kadyrov onnittelee presidenttiä Telegramissa.

– Venäjän presidentti Vladimir Putin on ollut avainasemassa tshetsheenien kohtalossa, Kadyrov sanoi esimerkiksi.

Venäjän aiempi presidentti, turvallisuusneuvoston varapuheenjohtaja Dmitri Medvedev täräyttelee Telegramissa usein rajuja kommentteja, mutta presidenttiä hän ei vaikuta onnittelevan lainkaan. Myöskään ulkoministeriön tiedottaja Maria Zaharova ei ole äitynyt onnittelemaan, vaikka on muuten aktiivinen sosiaalisessa mediassa.

Parlamentin ylähuoneen puhenainen Valentina Matvienko on postannut Telegramiin viimeksi syyskuussa. Sentään parlamentin alahuoneen, duuman, puhemies Vladislav Volodin onnitteli presidenttiä Telegramissa heti aamusta. Onnittelu on myös duuman kotisivuilla. Aamupäivällä onnittelu oli luettu duuman sivuilta 241 kertaa. Venäjällä on yli 140 miljoonaa asukasta.

Valtiollisen uutistoimisto Tassin sivuilla sentään on iso syntymäpäiväjuttu. Siinä Putin toteaa esimerkiksi, kuinka hänen judo-opettajansa Anatolia Rahina oli hänelle suuri esikuva miehenä.

– Hän opetti meidät taistelemaan loppuun saakka, Putin totesi.

Tass kertoo myös, kuinka Putinille on tärkeää olla kurinalainen. Syyskuussa hän oli valitellut, ettei yllä tässä piirteessä haluamalleen tasolle.

– Minun on vielä työskenneltävä itseni kanssa — tämä on aivan selvää, Putin sanoi Tassin mukaan.