Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Venäläiskosmonautti ja ensimmäinen Yhdysvaltain alkuperäiskansojen edustaja lähtivät matkaan kohti ISS-avaruusasemaa

SpaceX-avaruusyhtiön raketti laukaistiin keskiviikkona kohti Kansainvälistä avaruusasemaa ISS:ää Floridasta Yhdysvalloista. Maata kiertävälle radalle matkasivat sen kyydissä venäläinen naiskosmonautti sekä japanilaisastronautti ja kaksi yhdysvaltalaista astronauttia.

Avaruusaseman tiimoilta tehtävä yhteistyö on yksi harvoja alueita, joissa Yhdysvallat ja Venäjä ovat olleet edelleen tekemisissä toistensa kanssa sen jälkeen kun Venäjä hyökkäsi Ukrainaan helmikuussa.

Toinen yhdysvaltalaisastronauteista, lennon komentajana toimiva Nicole Mann, on samalla ensimmäinen Yhdysvaltain alkuperäiskansoihin kuuluva ihminen avaruudessa.

Mann on ennen astronautin vakanssia toiminut muun muassa koelentäjänä ja lentänyt liki 50 taistelulentoa hävittäjällä Irakissa ja Afganistanissa.

Kansainvälisen avaruusaseman tulevaisuus on epävarma, sillä Venäjä on ilmoittanut luopuvansa hankkeesta vuoden 2024 jälkeen.