Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Serbia ei tunnusta Venäjän järjestämien valekansanäänestysten tuloksia

Huolimatta Serbian lämpimistä väleistä Venäjään, se ei tunnusta Ukrainan alueella järjestettyjen kansanäänestysten tuloksia. Asiasta uutisoi Reuters.

– Serbia ei tunnusta niitä, koska maa noudattaa YK:n peruskirjaa ja päätöslauselmia, maan presidentti Aleksandar Vucic sanoi toimittajille.

Venäjän pyrkii näennäisesti liittämään laittomasti järjestetyillä äänestyksillä Donetskin, Luhanskin, Hersonin ja Zaporizhzhian alueet itseensä. Ukraina ja monet länsimaat ovat tuominneet valeäänestykset.

Venäjä tukee Serbiaa omassa kiistassaan maasta itsenäiseksi julistautuneen Kosovon kanssa. Venäjä on myös myynyt aseita Serbialle.

Serbia on myös toistuvasti kieltäytynyt tukemasta Venäjän hyökkäystä Ukrainaan YK:ssa ja sanonut kunnioittavansa täysin Ukrainan alueellista koskemattomuutta.

– Suojelemme omaa alueellista koskemattomuuttaamme ja on etumme mukaista suojella muiden kansainvälisesti tunnustettujen maiden koskemattomuutta, Vucic sanoi.