Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Liikenne Suomen ja Venäjän rajalla jatkui vilkkaana tiistaina – maanantaina Suomeen saapui yli 7 700 venäläistä

Suomeen oli saapunut tiistaina iltaan mennessä rajanylityspaikkojen kautta 5 700 ihmistä, kertoi Kaakkois-Suomen rajavartiosto STT:lle puoli kuuden aikaan illalla. Maasta poistuvia oli 1 767. Rajavartiolaitoksen mukaan liikenne on jatkunut maanantain kaltaisena. Tiistain lopulliset luvut julkaistaan keskiviikkoaamuna.

Suomeen saapui maanantaina rajanylityspaikkojen kautta 7 743 venäläistä ja 3 662 poistui, Rajavartiolaitos tiedottaa. Liikenne on jatkunut edellisviikkoa vilkkaampana, mutta hiljentynyt viikonlopusta. Rajavartiolaitoksen mukaan enemmistö saapujista jatkaa matkaansa muihin maihin.

Suurin osa ylityksistä tapahtui Kaakkois-Suomen rajanylityspaikoilla, joiden kautta Suomeen saapui maanantaina kaikkinensa 12 385 henkilöä, Kaakkois-Suomen rajavartiosto kertoo Twitterissä. Heistä Venäjän kansalaisia oli 7 066. Venäläisten rajanylitysten määrä nousi reilulla neljällätuhannella edellisviikon maanantaista.

Venäläisiä poistui samojen ylityspaikkojen kautta viidennes enemmän kuin edellisviikon maanantaina eli 3 157 henkilöä. Tilapäistä suojelua haki 27 henkeä ja turvapaikkaa neljä henkilöä.

Tiistaiaamuna Vaalimaan rajanylityspaikalle oli muodostunut 50–70 auton jono, joka hiljeni iltaan mennessä. Nuijamaalla oli tiistai-iltana vielä pitkä jono saapuvien kaistalla.

Pohjois-Karjalan rajavartiosto kertoo, että Niiralan kautta Suomeen saapui eilen 494 venäläistä ja maasta poistui 339 venäläistä. Kaikkineen Niiralan kautta matkustajia saapui 687.

Kainuun rajanylityspaikoilla liikenne lisääntyi vain hieman.

Vain kymmeniä venäläisten turvapaikkahakemuksia

Venäläisten jättämiä turvapaikkahakemuksia Suomeen on tullut vain kymmeniä, kertoo maahanmuuttovirasto Twitterissä.

Maanantaina hakemuksia tuli 35 kappaletta. Yhteensä niitä on tullut viime keskiviikosta lähtien 92 kappaletta.

Maahanmuuttovirasto toteaa, että asevelvollisuus tai liikekannallepano ei ole suoraan peruste myöntää kansainvälistä suojelua. Jokainen turvapaikkahakemus tutkitaan yksilöllisesti. Mikäli asepalveluksessa joutuu tekemään esimerkiksi sotarikoksia, suojeluun voi olla perusteita. Lisäksi palveluksesta kieltäytymisen täytyy johtaa rangaistukseen.

Kohtuuttoman ankaraksi tulkittava rangaistus palveluksesta kieltäytymisestä voi myös itsessään riittää perusteeksi.

---

Juttua korjattu 28.9. klo 17.07: Uutisessa puhuttiin virheellisesti Kaakkois-Suomen Rajavartiolaitoksesta ja Pohjois-Karjalan rajavartiolaitoksesta. Oikeat nimet ovat Kaakkois-Suomen rajavartiosto ja Pohjois-Karjalan rajavartiosto.