Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Saksan liittokansleri aloittanut vierailun Persianlahden maissa – toivomuslistalla uusia energiasopimuksia

Saksan liittokansleri Olaf Scholz aloitti lauantaina lyhyen vierailun Persianlahden maissa toiveenaan lyödä lukkoon uudet energiasopimukset fossiilisten polttoaineiden tuottajien kanssa.

Scholzin ja hänen seurassaan matkaavan mittavan teollisuusdelegaation ensimmäinen vierailukohde oli Saudi-Arabia. Scholz keskusteli maan tosiasiallisen johtajan kruununprinssi Mohammed bin Salmanin kanssa.

Keskustelujen jälkeen Scholz sanoi haluavansa syventää energiakumppanuutta Saksan ja Saudi-Arabian välillä. Scholz sanoi, että kumppanuuteen pitäisi ottaa mukaan fossiilisten polttoaineiden lisäksi vety ja uusiutuvat energialähteet, kertoi uutistoimisto Reuters.

Saksa oli viime aikoihin asti hyvin riippuvainen venäläisestä maakaasusta, mutta siitä lähtien kun Venäjän hyökkäsi Ukrainaan helmikuussa, Saksa on pyrkinyt monipuolistamaan energiansaantiaan.

Scholzin matkakohteina ovat myös Yhdistyneet arabiemiirikunnat ja Qatar.

Diplomaattinen nuorallatanssi

Scholzin vierailu Saudi-Arabiassa on diplomaattinen nuorallatanssi Saksan ja Saudi-Arabian ihmisoikeuksiin liittyvien erimielisyyksien takia.

Viime aikoihin asti kruununprinssi Mohammed bin Salmania on lännessä pidetty hylkiönä saudiarabialaisen toimittajan Jamal Khashoggin murhan takia.

Saksan hallitus tuomitsi voimakkaasti toimittajan murhan eikä "muokkaa" kantaansa, ilmaisivat hallituslähteet ennen Scholzin matkaa kolmeen Persianlahden maahan.