Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yön uutiskooste | Uniperin kohtalo voi ratketa tänään, Turkin ja Israelin johtajat tapasivat yli vuosikymmenen tauon jälkeen

Saksalaisen energiayhtiö Uniperin tulevaisuus saattaa ratketa jo tänään, sillä suomalaisen Fortumin, Uniperin ja Saksan valtion välisten neuvottelujen kerrottiin eilen olleen loppusuoralla.

Fortum vahvisti, että neuvotteluissa ovat ollet esillä muun muassa Fortumin omistamien Uniper-osakkeiden myynti Saksan valtiolle ja Fortumin Uniperille myöntämän rahoituksen palauttaminen sekä Saksan valtion suunnittelema Uniperin pääomankorotus. Fortum kuitenkin tähdensi eilen, ettei lopullista sopimusta vielä tuolloin ollut.

Esimerkiksi uutistoimisto Bloomberg kertoi lähteidensä nojalla, että Saksa on pääomittamassa sille tärkeää Uniperia kahdeksalla miljardilla eurolla, mikä mahdollistaisi Fortumin myöntämän lainan takaisinmaksun. Uutistoimiston mukaan ratkaisusta voitaisiin tiedottaa jo tänään.

Massachusettsiin lennätetyt siirtolaiset ovat nostaneet joukkokanteen floridalaiskuvernööriä vastaan

Yhdysvalloissa Floridan republikaanikuvernöörin Massachusettsiin lennättämät siirtolaiset ovat yhdysvaltalaismedioiden mukaan nostaneet joukkokanteen kuvernööriä ja muita floridalaisviranomaisia vastaan.

Siirtolaisten mukaan heille oli annettu harhaanjohtavaa tietoa ja luvattu muun muassa rahallista apua, työllistämispalveluita ja tukea asumisen kanssa. He kuvailevat näitä lupauksia "julkeiksi valheiksi".

Kanteessa kuvernööri Ron DeSantisin ja muiden viranomaisten syytetään muun muassa rikkoneen perustuslakia ja syyllistyneen petokseen.

Kanteesta ovat kertoneet muun muassa yhdysvaltalaismediat Hill, Axios ja Business Insider.

Brasiliassa ainakin yhdeksän kuollut auditorion romahdettua osittain kesken vaalikampanjatilaisuuden

Brasiliassa on kuollut ainakin yhdeksän ihmistä auditorion romahdettua osittain kesken vaalikampanjatilaisuuden, kertovat paikalliset viranomaiset. Lisäksi ainakin 31 ihmisen kerrotaan loukkaantuneen.

Onnettomuus tapahtui Sao Paulon osavaltiossa, kun maan kongressiin ja osavaltion päätäntäelimeen hakevat ehdokkaat olivat olleet vierailulla paikallisessa rahtikonttiyrityksessä.

Ainakin kahden vaaleissa ehdolla olevan kerrotaan saaneen vammoja romahduksen seurauksena.

Kaikkiaan tilaisuuteen osallistui viranomaisten mukaan 64 ihmistä.

Brasiliassa on määrä järjestää yleisvaalit lokakuun alussa. Vaaleissa äänestetään myös uudesta presidentistä. (Lähde: AFP)

Yhdysvaltain senaatti tuomitsi FBI:hin kohdistuneen uhkausten tulvan, jota ex-presidentti Trumpin arvioidaan lietsoneen

Yhdysvaltalaissenaattorit ovat tuominneet liittovaltion poliisin FBI:n saamat uhkaukset. Samalla senaattorit syyttävät maan edellisen presidentin Donald Trumpin lietsoneen väkivaltaisten uhkausten tulvaa.

Liittovaltion agentit ovat saaneet uhkauksia sen jälkeen, kun FBI teki elokuun alussa kotietsinnän Trumpin Floridassa sijaitsevaan Mar-a-Lagon kartanoon.

Senaatti hyväksyi yksimielisesti päätöslauselman, joka tuomitsee uhkaukset. Asiakirjassa myös kuvaillaan tarkemmin joitakin agenttien saamista uhkauksista ja nostetaan esille muun muassa se, kuinka Trump on itse solvannut FBI:n agentteja. (Lähde: AFP)

Capitol-komitea järjestää viikon päästä viimeisen kuulemisensa ennen loppuraporttiaan

Yhdysvalloissa kongressitalon valtausta tutkiva edustajainhuoneen komitea järjestää viikon päästä todennäköisesti viimeisen kuulemisensa ennen loppuraporttinsa julkaisemista.

CNN:n mukaan asiasta on kertonut toimittajille komitean puheenjohtaja demokraattien kongressiedustaja Bennie Thompson.

Hän ei paljastanut, mistä kuulemisessa puhutaan, mutta tulevaa teemaa ei ole kuitenkaan käsitelty paneelin aiemmissa kuulemisissa.

Maan entisen presidentin Donald Trumpin kannattajat hyökkäsivät Capitol-kukkulalle viime vuoden tammikuussa juuri kun kongressitalossa oltiin vahvistamassa presidentti Joe Bidenin vaalivoittoa ja yrittivät estää tämän tapahtumisen.

Turkin ja Israelin johtajat tapasivat yli vuosikymmenen tauon jälkeen

Turkin presidentti Recep Tayyip Erdogan ja Israelin pääministeri Yair Lapid ovat tavanneet New Yorkissa YK:n yleiskokouksen yhteydessä. Tapaaminen on Turkin ja Israelin johtajien ensimmäinen yli vuosikymmenen tauon jälkeen.

Tapaaminen järjestyi kuukausi sen jälkeen, kun maat olivat ilmoittaneet diplomaattisuhteidensa palauttamisesta vuosien jännitteiden jälkeen.

Maiden välit kiristyivät voimakkaasti vuonna 2010, kun kymmenen siviiliä sai surmansa Israelin iskettyä turkkilaiselle avustusalukselle, joka yritti rikkoa Israelin määräämää Gazan alueen saartoa. (Lähde: AFP)

Qatarin emiiri YK:n yleiskokouksessa: Kaikki fanit ovat tervetulleita jalkapallon MM-kisoihin ilman syrjintää

Qatar ottaa avosylin vastaan kaikki fanit ilman syrjintää jalkapallon MM-kisoihin, sanoo maan hallitsija, emiiri Tamim bin Hamad al-Thani. Emiiri ilmoitti asiasta tiistaina puheessaan YK:n yleiskokouksessa New Yorkissa Yhdysvalloissa.

Konservatiivisessa Qatarissa homoseksuaalisuus on lailla kiellettyä. MM-turnauksen järjestäjät ovat yrittäneet vakuuttaa ihmisoikeusjärjestöjä, etteivät seksuaalivähemmistöt joudu vaikeuksiin maassa 20. marraskuuta alkavissa MM-kisoissa.

Emiirin mukaan Qatarin kansa "avaa ovet kaikille jalkapallofaneille, jotta nämä voivat nauttia peleistä ja turnauksen upeasta ilmapiiristä ilman syrjintää". Hallitsija ei puheessaan erikseen maininnut seksuaalivähemmistöjä. (Lähde: AFP)