Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Puerto Rico ilman sähköä Fiona-hurrikaanin keskuksen iskiessä saaren lounaisosiin

Karibialla Fiona-myrsky voimistui sunnuntaina hurrikaaniksi, kun se oli matkaamassa kohti Yhdysvaltain Puerto Ricon territoriota, kertoi Yhdysvaltojen kansallinen hurrikaanikeskus (NHC).

Puerto Ricon kuvernööri Pedro Pierluisi kertoi sunnuntai-iltana Suomen aikaa Twitter-tilillään, että saaren sähköverkko ei ole toiminnassa hurrikaanin vuoksi.

Pierluisi kertoi myös monista tulvista ympäri saarta.

NHC kertoi sunnuntaina kello 22 jälkeen Suomen aikaan hurrikaanin keskuksen iskeneen Puerto Ricon lounaisosaan. Puerto Ricossa ja osassa Dominikaanista tasavaltaa annettiin jo aiemmin hurrikaanivaroitus.

Myös Yhdysvaltain kansallisen ilmatieteen laitoksen Puerto Ricon toimisto varoitti aiemmin Twitter-tilillään hengenvaarallisista hyökytulvista.

Jo lauantaina kuvernööri Pierluisi kehotti ihmisiä pysymään kodeissaan tai hakeutumaan suojaan alueilla, joissa maanvyörymät ja tulvat ovat yleisiä.

Fiona vaati jo ensimmäisen kuolonuhrinsa, kun se oli vielä määritelty trooppiseksi myrskyksi. Mies kuoli Ranskalle kuuluvalla Guadeloupella, kun tulvavesi vei hänen talonsa mukana.

Hurrikaanin odotetaan voimistuvan vielä seuraavien vuorokausien aikana, kun se liikkuu Puerto Ricon ja Dominikaanisen tasavallan yli pohjoiseen.

Puerto Rico kärsi suurista tuhoista vuoden 2017 hurrikaanien aikana.