Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

"Mättöravintoloihin" tulee asiakaskäyttöön vaakoja – tästä on kyse

Ruokahävikin vähentämiseksi S-ryhmä varustaa ravintoloitaan biovaa’oilla.

Kouvolan Pizza & Buffa -ravintolan testissä lautastähteistä syntyvä hävikki pieneni noin viidenneksen, ja ravintolan omasta toiminnasta syntyvä hävikki lähes puolittui.

Astioita palauttaessa biovaaka antaa asiakkaalle palautteen jätteen määrästä kolmella hymiönaamalla.

Biovaakoja tuodaan parhaillaan myös muihin Pizza & Buffa -ravintoloihin. Näissä ravintoloissa saa "mättää" ruokaa lautaselleen niin paljon kuin haluaa.

Oulun Limingantullissa vaa’at ovat jo käytössä, ja pian myös ketjun Jyväskylän ja Lappeenrannan ravintoloissa.

Keväästä alkaen biovaakaa on testattu myös Original Sokos Hotel Ilveksen keittiössä Tampereella.

– Tampereelta saamme kokemuksia, miten vaaka auttaa hallitsemaan hotelliaamiaisella syntyvää hävikkiä. Aamiaisella asiakkaat eivät itse palauta astioitaan, vaan hävikki punnitaan keittiön puolella ja asiakkaille kerrotaan päiväkohtainen lautastähteistä syntynyt hävikin määrä ravintolasalin näytöllä, toteaa tiedotteessa Tuomo Keskinen SOK:n matkailu- ja ravitsemiskaupan ketjuohjauksesta.

Biovaaka on lappeenrantalaisen Biovaaka Oy:n kehittämä ratkaisu ammattikeittiön ruokahävikin vähentämiseen.