Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Putin tapasi Intian pääministerin – sai jälleen odottaa kameroiden edessä, viittelöi kiusallisesti toimittajia istumaan

Venäjän presidentti Vladimir Putin vaikuttaisi joko saapuvan sopimiinsa tapaamisiin Uzbekistanin Samarkandissa hyvissä ajoin, tai sitten muut osapuolet myöhästelevät.

Muiden odotuttamisesta tunnettu Putin sai odottaa toimittajien edessä Kirgisian presidenttiä Sadyr Žaparovia noin puolen minuutin ajan ennen heidän tapaamisen alkua. Venäläisen uutistoimisto RIAn Kremlin pooli julkaisi tilanteesta videon muun muassa viestipalvelu Twitterissä.

Perjantaina pooli julkaisi videon Putinista vastaavassa tilanteessa, kun hän sai jälleen odottaa Intian pääministeriä Narendra Modia.

Videolla Putin saapuu toimittajien eteen, laskee paperilappuja pöydälle ja ryhtyy viittelöimään toimittajia istuutumaan.

Modi saapui kuitenkin tapaamiseen. Aasialaisen uutistoimisto ANIn mukaan Putin muistutti Modia tämän lauantaina koittavasta syntymäpäivästä, mutta ei onnitellut häntä ennenaikaisesti. Modi täyttää 72 vuotta.

Modilla oli Economic Times -lehden mukaan sanottavaa Putinille tämän aloittamasta hyökkäyssodasta Ukrainaan.

– Tämä aikakausi ei ole sodan aika, ja olen puhunut siitä sinulle puhelimessa. Tänään meillä on tilaisuus puhua siitä, kuinka voimme edetä rauhan tiellä. Intia ja Venäjä ovat pysyneet yhdessä toistensa kanssa useita vuosikymmeniä, Modi sanoi.

Reutersin mukaan Putin sanoi Modille "ymmärtävänsä tämän huolet", ja että Venäjä tekee kaikkensa "konfliktin" päättämiseksi. Putin väitti Ukrainan kieltäytyneen neuvottelemasta Venäjän kanssa.