Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Valtio vaihtaa edustajansa Fortumin nimitystoimikunnan puheenjohtajana

Fortum kertoo, että osakkeenomistajien nimitystoimikunnan puheenjohtajaksi on nimitetty finanssineuvos Maija Strandberg valtioneuvoston kanslian omistajaohjausosastolta.

Edellinen valiokunnan puheenjohtaja oli niin ikään valtion omistajaohjausosastolta, hän oli osastopäällikkö Kimmo Viertola.

Fortumin hallituksen puheenjohtaja Veli-Matti Reinikkala jatkaa toimikunnan jäsenenä.

Muut toimikunnan jäsenet ovat eläkeyhtiö Varman toimitusjohtaja Risto Murto ja eläkeyhtiö Ilmarisen toimitusjohtaja Jouko Pölönen.

Fortumin osakkeenomistajien nimitystoimikunta valmistelee ja esittelee yhtiökokoukselle ehdotukset hallitukseen valittavista jäsenistä, hallituksen jäsenten palkitsemisesta ja lukumäärästä.

Nyt valittu nimitystoimikunta toimittaa yhtiön hallitukselle ehdotuksensa vuoden 2023 varsinaiselle yhtiökokoukselle 31. tammikuuta mennessä.

Fortumin osakkeenomistajien nimitystoimikuntaan valitaan vuosittain neljä jäsentä, joista yhtiön kolme suurinta osakkeenomistajaa ovat kukin oikeutettuja nimeämään yhden jäsenen. Toimikunnan neljäntenä jäsenenä toimii yhtiön hallituksen puheenjohtaja.

Suomen valtio on Fortumin enemmistöomistaja.

---

Korjattu klo 21:25: juttua on korjattu kauttaaltaan. Toisin kuin aiemmin kerrottiin, valtio ei kiristä otettaan Fortumista. Myös edellinen nimitystoimikunnan puheenjohtaja oli valtion omistajaohjausosastolta. Nimitystoimikunnan puheenjohtajana jatkaa valtio-omistajan edustaja, henkilö vain vaihtui. Lisäksi jutussa mainittiin aiemmin henkilöitä, jotka eivät ole olleet aiemmin osakkeenomistajien nimityslautakunnan jäseninä. Jäseninä oli aivan muita henkilöitä.