Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Brittimarsalkka: Ukrainan sota päättyy jouluun mennessä – "Venäjän asevoimien romahdukselle on 30–40 prosentin mahdollisuus"

Todennäköisyys Venäjän asevoimien romahtamiselle on 30–40 prosenttia, arvioi eläköitynyt Britannian ilmavoimien korkea-arvoinen upseeri, ilmamarsalkka Edward Stringer Sky Newsille.

Sota Ukrainassa voisi Stringerin mukaan päättyä jouluun mennessä.

Britannian puolustusakatemian pääjohtajana toiminut Stringer kertoo uskoneensa aiemmin, että sotatoimet jatkuisivat ensi vuonnakin, mutta viimeaikaiset käänteet saivat hänet ajattelemaan toisin.

– Luulin aina, että se jatkuisi ensi vuoteen. Uskon, että on nyt mahdollista, ja inhottaa olla se henkilö joka sanoo, että se kaikki päättyy jouluun mennessä, mutta nyt on mahdollista että näemme Venäjän asevoimissa romahduksen 30–40 prosentin todennäköisyydellä. Se kyseenalaistaisi Putinin tulevaisuuden ja putinismin. Lännen pitäisi nyt pohtia hyvin lujaa, miltä Putinin jälkeinen maailma näyttäisi, Stringer sanoo.

Hän ei usko venäläisten pystyvän rakentamaan asevoimiaan uudelleen voidakseen tarttua aloitteeseen ja toteuttaakseen uutta hyökkäystä.

Stringer toivoo Ukrainan presidentin Volodymyr Zelenskyin olevan sellaisessa asemassa, jossa hän voisi ryhtyä neuvottelemaan edullisista rauhanehdoista ja Ukrainan jopa kykenemään voittamaan sodan.

– Lopulta kaikki konfliktit päättyvät neuvotteluihin. On kalibroitava, missä määrin on pidettävä kanavat auki ja missä määrin Putinin annetaan ajatella olevansa edelleen osa kansojen perhettä.