Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Armenia ja Azerbaidzhan syyttävät toisiaan uusista rajaselkkauksista

Armenia ja Azerbaidzhan ovat tänään syyttäneet toisiaan uusista hyökkäyksistä maiden välisellä rajalla tiistain vastaisena yönä tapahtuneen verisen rajakahakan jälkimainingeissa.

Armenian puolustusministeriön mukaan Azerbaidzhan on aloittanut hyökkäyksensä uudelleen käyttämällä tykistöä, kranaatinheittimiä ja suurikaliiperisia tuliaseita. Azerbaidzhanin puolustusministeriö puolestaan on syyttänyt Armenian joukkojen rikkoneen tulitaukoa pommittamalla Azerbaidzhanin puolta rajasta.

Osapuolet suostuivat tiistaina tulitaukoon, mutta se ei nähtävästi ole pitänyt. Azerbaidzhan syytti jo samana iltana Armeniaa Venäjän välityksellä syntyneen tulitauon jatkuvasta rikkomisesta.

Armenian mukaan yhteenotto sai alkunsa, kun Azerbaidzhanin joukot yrittivät tiistain vastaisena yönä tunkeutua Armenian alueelle. Armenian mukaan ainakin 49 sotilasta kuoli yhteenotossa. Azerbaidzhanin puolustusministeriö kertoi myöhemmin 50 sotilaansa kuolleen taisteluissa.

Väkivaltaisuudet maiden välillä ovat olleet rajuimpia sitten syksyllä 2020 käydyn Vuoristo-Karabahin sodan, joka päättyi Venäjän välittämään tulitaukosopimukseen.