Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Saksa kieltäytyy lähettämästä länsimaisia taistelupanssarivaunuja Ukrainaan – "Ei ainuttakaan järkevää argumenttia", kommentoi Ukrainan ulkoministeri

Ukrainan ulkoministeri Dmytro Kuleba on ilmaissut pettymyksensä siihen, ettei Saksa suostu lähettämään Ukrainalle kaikkea sen tarvitsemaa aseapua tueksi taistelussa hyökkävää Venäjää vastaan.

Saksan puolustusministeri Christine Lambrecht ilmoitti maanantaina, ettei maa aio lähettää Ukrainaan länsimaisia taistelupanssarivaunuja, kuten Leopardeja tai Mardereita, koska yksikään maa ei ole tähän mennessä tehnyt niin.

– Pettymyksellisiä merkkejä Saksasta, kun Ukraina tarvitsee Leopardeja ja Mardereita – vapauttaakseen ihmisiä ja pelastaakseen heidät kansanmurhalta. Ei ainuttakaan järkevää argumenttia siitä, miksi näitä aseita ei voida toimittaa, vain abstrakteja pelkoja ja tekosyitä. Mitä Berliini pelkää, mitä Kiova ei?, Kuleba kirjoittaa viestipalvelu Twitterissä.