Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Medvedev: Venäjä vaatii Ukrainan täydellistä antautumista

Venäjän entinen presidentti Dmitri Medvedev julkaisi maanantaina Telegram-kanavalleen uhmakkaan viestin, jossa hän uhkailee Ukrainaa. Asiasta uutisoi muun muassa The Guardian.

– Zelenskyi sanoi, ettei hän ryhtyisi vuoropuheluun uhkavaatimuksia esittävien kanssa. Nykyiset "uhkavaatimukset" ovat lapsen lämmittelyä tulevaisuuden vaatimuuksiin verrattuina. Ja hän tuntee ne: Kiovan hallinnon täydellinen antautuminen, Medvedev kirjoittaa.

Ukrainan asevoimat ovat saavuttaneet merkittävää menestystä vastahyökkäyksillään viikonlopun aikana. Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyin mukaan Ukraina on vallannut takaisin alueitaan 3 000 neliökilometrin edestä. Venäjän puolustusministeriö myöntää menettäneensä hallinnan miehitetyissä asutuskeskuksissa ja vetäneensä joukkojaan esimerkiksi Balaklian ja Izjumin kaupungeista.

Maanantaina Ukrainan asevoimien yleisesikunta kertoi Facebook-julkaisussa Ukrainan vallanneen takaisin kuluneen päivän aikana yli 20 asutuskeskusta.

Zelenskyi ilmoitti sunnuntaina CNN:n haastattelussa, että rauhanneuvottelut Venäjän kanssa ovat mahdollisia ainoastaan, kun Ukraina saa takaisin kaikki miehitetyt alueet.