Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

LM: Sanna Marinin hallituksen suosio huipussaan – yli kolme viidestä suomalaisesta vähintään melko tyytyväisiä

Lännen Median teettämään kyselytutkimukseen vastanneista suomalaisista 68 prosenttia on vähintään melko tyytyväisiä pääministeri Sanna Marinin (sd.) hallitukseen.

LM:n mukaan 15 prosenttia vastanneista oli erittäin tyytyväisiä hallituksen toimintaan. Erittäin tyytymättömiä Marinin hallitukseen ilmoitti olevansa yhdeksän prosenttia vastanneista.

Edellinen kysely tehtiin LM:n mukaan helmikuussa 2022, minkä jälkeen hallituksen suosio on noussut. Silloin erittäin tyytyväisiä oli kymmenen prosenttia vastanneista.

Kyselyn mukaan naiset ovat Marinin hallitukseen tyytyväisempiä kuin miehet. Naisista noin neljä viidestä on hallitukseen vähintään melko tyytyväisiä, miehistä vain runsas puolet.

Marinin hallitus pesee suosiossa selvästi aiemmat hallitukset. LM:n mukaan edellisen pääministerin Antti Rinteen (sd.) hallitukseen oli marraskuussa 2019 tyytyväisiä vain 37 prosenttia silloiseen kyselyyn vastanneista. Pääministeri Juha Sipilän (kesk.) vuonna 2015 muodostaman hallituksen suosio oli korkeimmillaan heti alussa 59 prosentissa, mutta romahti vuodessa alle 40 prosenttiin.

Kysely tehtiin elo–syyskuun vaihteessa Marinin bilekohun jälkeen. Puhelimitse tehtyyn kyselyyn vastasi runsaat tuhat suomalaista. Kyselyn virhemarginaali on kolme prosenttiyksikköä suuntaansa.