Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Putin väittää: Venäjä ei ole kokenut menetyksiä Ukrainan erikoisoperaatiossa

Venäjä ei ole kokenut menetyksiä sotilaallisessa erikoisoperaatiossaan Ukrainassa, väittää presidentti Vladimir Putin CNN:n mukaan. Putin puhui Eastern Economic Forumin avajaisissa Vladivostokissa.

– Emme ole hävinneet emmekä tule häviämään mitään. Tärkein saavutuksemme on itsemääräämisoikeutemme vahvistaminen. Emme aloittaneet sotilaallista toimintaa, mutta pyrimme sen päättämiseen, Putin sanoi.

Viime viikolla kaksi Yhdysvaltain edustajaa kertoi Venäjän kärsivän Ukrainassa "vakavasta" sotilashenkilöstön vajeesta ja etsivän tapoja vahvistaa joukkojensa määrää. Britannian puolustusministeri Ben Wallace väitti puolestaan alkuviikolla, että yli 25 000 venäläissotilasta on menettänyt henkensä sodan alettua.

Elokuun lopussa Putin määräsi Venäjän armeijan kasvattamaan joukkojensa määrää 137 000 sotilaalla. On vielä epäselvää, miten armeija aikoo saavuttaa Putinin asettaman tavoitteen.