Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ukrainan joukot tuhosivat todennäköisesti venäläisten tärkeän huoltoreitin, kertoo Britannian puolustusministeriö

Ukrainan joukot ovat todennäköisesti onnistuneet tuhoamaan venäläisjoukkojen käyttämän tärkeän joenylityspaikan Hersonissa maan eteläosassa, kertoo Britannian puolustusministeriö päivittäisessä tiedusteluraportissaan.

Joukot tuhosivat Darivkassa sijaitsevan ponttonisillan, joka on ollut yksi venäläisten tärkeimmistä huoltoreiteistä yli Dnepr-joen pohjoisen ja eteläisen rintamalohkon välillä. Venäläiset siirtyivät käyttämään siltaa, kun läheinen maantiesilta vahingoittui pahasti.

Puolustusministeriön mukaan Ukrainan täsmäiskut tärkeisiin ylityspaikkoihin lisäävät todennäköisesti painetta venäläisjoukkoihin, jotka yrittävät hidastaa ukrainalaisten vastahyökkäyksiä. Iskut vaikeuttavat reservien ja tarvikkeiden saamista perille rintamalle idästä.

Ukraina vallannut takaisin alueita koillisessa

Ukraina on onnistunut valtaamaan takaisin Venäjän miehittämiä alueita Harkovan seudulla Koillis-Ukrainassa, maan presidentti Volodymyr Zelenskyi vahvisti päivittäisessä puheessaan myöhään keskiviikkona.

Zelenskyi kertoi, että alueelta on hyviä uutisia, mutta sanoi että vielä ei ole oikea aika kertoa tarkkoja tietoja siitä, mitä asutuskeskuksia Ukraina on ottanut haltuunsa.

– Jokainen asevoimiemme menestys suuntaan tai toiseen muuttaa yleistä tilannetta koko rintamalla Ukrainan eduksi. Mitä vaikeampaa miehittäjillä on, sitä enemmän heillä on tappioita, presidentti sanoi.

Sotaa tarkkailevat asiantuntijat ovat viime päivinä havainneet merkkejä Ukrainan saavuttamasta läpimurrosta Harkovan seudulla. Ukrainan joukot ovat samaan aikaan käyneet vastahyökkäykseen myös Hersonin alueella Etelä-Ukrainassa ja pystyneet valtaamaan myös siellä ainakin joitakin kyliä.

Britannian yleisradioyhtiö BBC kirjoittaa, että Ukraina on viime viikkoina jakanut vain vähän tietoa sotilasoperaatioistaan ja kiristänyt sotilasoperaatioidensa turvallisuutta.

Media kirjoittaa, että joidenkin raporttien mukaan Ukrainan joukot voivat olla vain muutamien kymmenien kilometrien päässä Harkovan alueen Izjumista. Kaupunki on tärkeä Venäjän asevoimien toimitusketjuille.

Venäjä on miehittänyt osaa Harkovan alueesta hyökkäyssotansa alusta lähtien.

"Sota ei pääty tänä vuonna"

Ukrainan asevoimien komentaja, kenraali Valeri Zaluszhnyi uskoo, että sota ei tule päättymään tänä vuonna. Zaluszhnyin ja Ukrainan parlamentin turvallisuus-, puolustus- ja tiedustelukomitean varapuheenjohtaja, kenraaliluutnantti Myhailo Zabrodskyin ajatuksia julkaistiin valtiollisella Ukrinform-sivustolla.

Kirjoittajien mukaan Ukraina tarvitsee lisää aseita taistellakseen venäläisjoukkoja vastaan.

– Jos Ukraina onnistuu saamaan asianmukaisia aseita, vuoden 2023 operatiiviset ja strategiset näkymät ovat täysin erilaiset, kirjoituksessa sanotaan.