Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Rauhantapahtuman huipensi 7-vuotiaan kiovalaistytön esitys – Ukrainaa tukevaan rauhankulkueeseen osallistui Helsingissä noin 1 500 ihmistä

Helsingissä lauantaina järjestettyyn Ukrainaa tukevaan rauhankulkueeseen osallistui poliisin arvion mukaan 1 500 ihmistä. Tapahtuman järjestäjänä toimi Mothers for peace ry.

– Tapahtuma on sujunut rauhallisesti, eikä mitään häiriöitä ole ollut, Helsingin poliisin viestinnästä kerrotaan.

Eduskuntatalon portailla pidetyssä avajaistilaisuudessa ulkoministeri Pekka Haavisto (vihr.) ja Ukrainan suurlähettiläs Olga Dibrova pitivät tunteikkaat puheet.

– Valmistaudumme osallistumaan vapaan ja demokraattisen Ukrainan jälleenrakentamiseen. Tulemme tukemaan Ukrainaa niin kauan kuin on tarpeen, sanoi Haavisto puheessaan.

Monenlaisen avun tarve on Ukrainassa suuri. Haavisto muistutti, että Suomi lähettää syksyn kuluessa Ukrainaan myös väliaikaisia perheasuntoja kotinsa menettäneille. Suomeen paenneita ukrainalaisia on Haaviston mukaan tällä hetkellä noin 37 000.

Dibrova kiitti Suomea annetusta tuesta.

– Rukoilemme rauhaa ja aseiden hiljenemistä.

"Konflikti ei saa päättyä Ukrainan tappioon"

Avajaispuheiden jälkeen kulkue siirtyi Senaatintorille. Senaatintorin tapahtumassa artistit esittivät tukeansa esityksillä ja asiantuntijat pitivät puheita.

Tapahtumassa kävivät puhumassa muun muassa Ulkopoliittisen instituutin johtaja Mika Aaltola ja kyberturvallisuuden professori Jarno Limnéll.

– Tämä konflikti ei pääty ihan heti, eikä se saa päätyä Ukrainan tappioon, sanoi Aaltola puheessaan.

Artisteista esiintymässä oli muun muassa Apulanta.

Tapahtuman huipensi 7-vuotiaan kiovalaistytön Amelia Anisovytshin esitys. Hän tuli tunnetuksi maaliskuussa julkaistusta videosta, jossa hän lauloi kiovalaisessa pommisuojassa Disneyn Frozen-elokuvasta tutun Let It Go -laulun.