Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Taiwan ampui alas kiinalaisen lennokin

Taiwanin asevoimat ampui alas ensimmäistä kertaa tunnistamattoman siviililennokin, joka oli lentänyt maan ilmatilaan torstaina, uutisoi Reuters.

Taiwanin puolustusministeriön lausunnon mukaan lennokki saapui Taiwanin ilmatilaan Kiinan rannikon edustalla olevan luodon lähistöllä. Luodolla olevat joukot yrittivät varoittaa lennokkia tuloksetta, joten se ammuttiin alas.

Taiwanin presidentti Tsai Ing-wen määräsi tiistaina maansa asevoimat ryhtymään "voimakkaisiin vastatoimiin" Kiinan provokaatioita vastaan.

Tsai sanoi, että Kiina käyttää lennokkien tunkeutumisia ja muita "harmaan vyöhykkeen" taktiikoita yrittääkseen pelotella Taiwania. Hän korosti, ettei Taiwan provosoi Kiinaa, muttei myöskään jätä ryhtymättä vastatoimiin.

Kiina on järjestänyt kesällä sotaharjoituksia Taiwanin lähistöllä sen jälkeen, kun Yhdysvaltain edustajainhuoneen puhemies Nancy Pelosi vieraili Taiwanissa. Kiina pitää Taiwania itselleen kuuluvana, kapinoivana maakuntana, jonka se on vannonut liittävänsä itseensä, tarvittaessa voimakeinoin.