Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ukrainalaisviranomaiset: Venäläissotilaat räjähtivät omaan miinaansa – syynä heille viritetty ansa

Yksi venäläissotilas kuoli ja toinen loukkaantui miinan räjähdyksessä maanantaina Mariupolissa, kertoo Mariupolin pormestarin kanslia Telegramissa. Asiasta uutisoi yhdysvaltalainen uutisviikkolehti Newsweek.

Tapahtumien taustalla olivat paikallisviranomaisten mukaan ukrainamieliset partisaanit, jotka syöttivät väärää tietoa venäläissotilaille. Telegram-julkaisun mukaan venäläisjoukot olivat partioimassa maanantaiaamuyöllä Mariupolissa, kun he saivat tiedon, että Azov-taistelijoita olisi piileskelemässä kaupungin laitamilla sijaitsevassa talossa. Tieto ei kuitenkaan pitänyt paikkaansa, vaan se oli ukrainalaismielisen ryhmän kehittämä ansa venäläisille, paikallisviranomaiset kertovat.

Telegram-julkaisun mukaan on epäselvää, kuka täsmälleen ottaen laittoi viestin alulle.

Venäläisjoukot kuitenkin vastasivat väärään ilmiantoon ja osuivat viranomaistietojen mukaan lopulta omaan miinaansa.

– Alueen ihmiset ja vakoojat eivät huomanneet miinoja sillä alueella, mutta me käytimme niitä hyväksemme, Telegram-julkaisussa kerrotaan.

Lopputuloksena yksi venäläissotilas menetti jalkansa ja toinen "laulaa Kobzonin kanssa", Telegram-julkaisussa kerrotaan. Iosif Kobzon oli ukrainanjuutalainen, sittemmin venäläinen laulaja ja poliitikko, joka kuoli vuonna 2018.