Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Viestikoekeskus-jutun asiakirjasta on mustattu tietoa niin huonosti, että sen voi helposti lukea – KRP: Epäonnistunut salaus ei ole poliisin tekemä

Keskusrikospoliisin (KRP) lisätutkintapöytäkirjasta niin sanotussa Viestikoekeskus-jutussa on mustattu yhden rivin verran salassa pidettävää tietoa niin huonosti, että tiedon voi helposti lukea mustauksen läpi.

Kyseinen kohta kertoo Puolustusvoimien upseerin työtehtävän vuodelta 2017. Tieto on luokiteltu salassa pidettäväksi.

Media sai asiakirjan torstaina, jolloin Helsingin käräjäoikeus aloitti Helsingin Sanomien niin sanotun Viestikoekeskus-jutun käsittelyn. Käräjäoikeus teki tuolloin päätökset siitä, miltä osin esitutkintamateriaali on julkista ja mitä siitä salataan.

Keskusrikospoliisin mukaan epäonnistunut mustaus ei ole poliisin tekemä, vaan se on mitä ilmeisimmin tehty käräjäoikeudessa. Samasta lisätutkintapöytäkirjasta ei ole salattu muuta tietoa.

STT ei lauantaina saanut asialle vahvistusta Helsingin käräjäoikeudesta.

---

Juttua korjattu klo 5.38: Jutussa kerrottiin aiemmin, että KRP mustasi asiakirjasta tietoa. Mustauksen käytännön tekijä on epävarma.

Täydennetty klo 10.11: KRP:n mukaan epäonnistunut salaus ei ole poliisin tekemä.