Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kauppakeskusten myynti- ja kävijämäärät jatkoivat kasvuaan huhti–kesäkuussa

Kauppakeskusten myynti- ja kävijämäärät jatkoivat kasvuaan huhti- ja kesäkuun välisenä aikana, kertoo Suomen Kauppakeskusyhdistys.

Huhti–kesäkuun kokonaismyynti oli 11 prosenttia edellisen vuoden vastaavaa ajanjaksoa suurempi, ja kävijöitä oli neljännes enemmän.

Ajanjakson kokonaismyynti ylitti koronapandemiaa edeltäneen ajan neljällä prosentilla. Kaikkiaan koko alkuvuoden myynti jäi vain 1,6 prosenttia vuoden 2019 tasosta.

Kävijämäärissä oltiin vielä 16 prosenttia jäljessä alkuvuotta 2019, mutta kesäkuussa ero oli enää 5,7 prosenttia.

Kauppakeskusten suurimmista vuokralaistoimialoista etenkin kahvilat ja ravintolat raportoivat merkittäviä kasvulukuja. Niiden myynti oli huhti–kesäkuussa lähes 60 prosenttia edellisen vuoden vastaavaa ajanjaksoa korkeampi. Huhtikuussa kahviloiden ja ravintoloiden myynti oli jopa 125 prosenttia vuoden takaista korkeampi.

Viime vuonna kahviloiden ja ravintoloiden aukioloihin ja toimintaan vaikuttivat koronarajoitukset.

Muodin ja asusteiden toimialan myynti kasvoi toisella vuosineljänneksellä yli viidenneksellä, mutta toimialan myynti on edelleen selkeästi vuoden 2019 tason alapuolella.

Kauppakeskusten suurin toimiala, eli päivittäistavarat ja tavaratalomyynti, kasvoi toisella vuosineljänneksellä 4,5 prosenttia viime vuoden vastaavaan ajanjaksoon verrattuna.

Tulokset perustuvat Suomen Kauppakeskusyhdistyksen myynti- ja kävijäindeksiin, johon tiedot on kerännyt KTI Kiinteistötieto oy.