Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yön uutiskooste | Ukrainassa rautatieaseman ohjusiskussa kuollut jo yli 20 ihmistä, kolmevuotias lapsi kuoli jäätyään auton alle Kempeleessä

Lue koosteesta tärkeimmät uutiset aamuksi.

Ukrainassa rautatieaseman ohjusiskussa kuollut jo yli 20 ihmistä

Ukrainassa kuolonuhrien määrä on noussut Venäjän keskiviikkoisessa ohjusiskussa rautatieasemalle Dnipropetrovskin alueella maan keskiosassa. Iskussa on kuollut ainakin 22 ihmistä, kertoo presidentti Volodymyr Zelenskyi verkkosivullaan.

Zelenskyin mukaan nuorin kuolonuhri oli 11-vuotias.

Aiemmin kerrottiin ainakin 15 ihmisen kuolleen ja 50 haavoittuneen.

Keskiviikkona Venäjän hyökkäyksen alkamisesta tuli kuluneeksi puoli vuotta. Keskiviikkona vietettiin myös Ukrainan itsenäisyyspäivää. (Lähde: AFP)

Oikeudenkäynti Helsingin Sanomien toimittajia vastaan alkaa

Helsingin Sanomien toimittajia koskevan Viestikoekeskus-jutun käsittely alkaa tänään Helsingin käräjäoikeudessa valmisteluistunnolla.

Kolmea HS:n toimittajaa syytetään turvallisuussalaisuuden paljastamisesta ja turvallisuussalaisuuden paljastamisen yrityksestä.

Syytteet koskevat loppuvuonna 2017 julkaistua artikkelia Puolustusvoimien Viestikoekeskuksesta ja sen jälkeen julkaistavaksi aiottua artikkelikokonaisuutta. Toimittajat ovat kiistäneet syyllistyneensä rikoksiin.

Kolmevuotias lapsi kuoli jäätyään auton alle Pohjois-Pohjanmaalla Kempeleessä

Kolmevuotias lapsi kuoli jäätyään auton alle keskiviikkoiltana Pohjois-Pohjanmaalla Kempeleessä, kertoo Oulun poliisi.

Poliisin mukaan naapuritalosta liikkeelle lähtenyt autoilija ei havainnut vanhemman valvonnassa ollutta lasta, joka jäi auton alle. Lapsi oli liikkunut potkupyörällä.

Ensihoidon ja pelastuslaitoksen auttamisyrityksistä huolimatta lapsi todettiin kuolleeksi.

Poliisi tutkii tapausta liikenneturvallisuuden vaarantamisena ja kuolemantuottamuksena. Alkoholilla ei ollut osuutta onnettomuuteen.

Onnettomuus tapahtui Kempeleen keskustassa puoli kuuden jälkeen.

Hoitoalan työriidan sovittelu jatkuu tänään iltapäivällä

Sosiaali- ja terveysalan työriidan sovittelu jatkuu tänään.

Suomen lähi- ja perushoitajaliitto Superin, sosiaali-, terveys- ja kasvatusalan ammattijärjestö Tehyn sekä työnantajapuolta edustavan Kunta- ja hyvinvointialuetyönantajat KT:n työriitaa sovitellaan uuden valtakunnansovittelijan Anu Sajavaaran johdolla.

Sovittelu on jatkoa tiistain ja sunnuntain keskusteluille.

Super ja Tehy ovat antaneet yhteensä kolme lakkovaroitusta. Lakkovaroitukset koskevat teho-osastoja Varsinais-Suomen ja Kanta-Hämeen sairaanhoitopiireissä sekä Helsingin kaupungin eteläistä kotihoitoyksikköä.

Fortum julkistaa puolivuotiskatsauksensa

Energiayhtiö Fortum julkaisee tänään tammi–kesäkuun tuloksensa.

Tuloksen julkistamisajankohtaa siirrettiin kertaalleen Fortumin saksalaisen tytäryhtiö Uniperin myöhäistettyä omaa puolivuotiskatsaustaan, jonka se julkaisi lopulta viime viikolla.

Uniperin tammi–kesäkuun nettotulos jäi yli 12 miljardia euroa tappiolle, kun vuosi sitten tappio oli 20 miljoonaa euroa. Yhtiön oikaistu liiketulos putosi alkuvuonna lähes 564 miljoonaa euroa tappiolle, kun vuosi sitten voittoa kertyi 580 miljoonaa euroa.

Useiden puolueiden eduskuntaryhmät kesäkokouksissaan

Useiden puolueiden eduskuntaryhmät ovat tänään koolla eri puolilla Suomea.

Vihreät aloittavat eduskuntaryhmän kaksipäiväisen kokouksen Turussa. Perussuomalaisen eduskuntaryhmän kesäkokouksen ensimmäistä päivää vietetään puolestaan Lappeenrannassa.

Eilen Lahdessa alkaneen sosiaalidemokraattien eduskuntaryhmän työvaliokunnan, ministeriryhmän ja puoluejohdon kesäkokous jatkuu tänään Hämeenlinnassa.

Kristillisdemokraattien eduskuntaryhmä jatkaa puolestaan kokoustaan Turussa.

Kampanja kannustaa etsimään keinoja energian säästämiseen

Eri toimijoita ja kansalaisia kannustetaan energiansäästötoimiin syksyn haastavan energiatilanteen vuoksi. Työ- ja elinkeinoministeriö esittelee säästökampanjan tänään Energiansäästö NYT -tilaisuudessa, jonka avaa elinkeinoministeri Mika Lintilä.

Tilaisuudessa pohditaan, mitkä ovat parhaat keinot vaikuttaa kulutettavan energian määrään ja sähkölaskun hintaan, ministeriö kertoo. Kampanjassa on mukana myös Motiva, Energiavirasto, ympäristöministeriö, valtioneuvoston kanslia ja Sitra.

Tilaisuus pidetään Turussa Eurooppa-foorumin yhteydessä.

Yhdysvaltalaisviranomainen pyysi kesällä Twitteriltä selvitystä yhtiön menetelmistä

Yhdysvalloissa maan arvopaperi- ja pörssikomissio SEC on pyytänyt viestipalveluyhtiö Twitteriltä selvitystä menetelmistään ja yhtiötä vastaan esitetyistä syytöksistä. Kesäkuun puolivälissä Twitterille lähetetty kirje tuli julki keskiviikkona.

Twitter on kiistänyt syytökset jo kesällä ja kiisti ne jälleen.

Vain päivää aiemmin yhdysvaltalaismedia uutisoi Twitterin entisen turvallisuusjohtajan kertoneen viranomaisille yhtiön toimintatavoista, joita tämä piti jopa kansallista turvallisuutta vaarantavina.

Yhtiö kiistelee miljardööri Elon Muskin kanssa siitä, onko Muskille esitetty väärää tietoa ja voiko tämä perua Twitter-ostonsa. Varsinainen oikeudenkäynti on määrä pitää lokakuussa. (Lähde: AFP)

Meksikossa entistä oikeusministeriä vastaan nostettiin syytteet vuoden 2014 opiskelijakatoamisiin liittyen

Meksikossa entistä oikeusministeriä vastaan on nostettu syytteet yli 40 opiskelijan katoamiseen liittyvässä tapauksessa.

43 opiskelijaa katosi Meksikossa vuonna 2014. Tutkijoiden mukaan korruptoitunut poliisi pidätti opiskelijat ja luovutti nämä huumekartellille, joka luuli opiskelijoita kilpailevan kartellin jäseniksi. Opiskelijoiden lopullisesta kohtalosta ei ole yksimielisyyttä, mutta vuonna 2015 maan silloisen hallinnon julkaiseman raportin mukaan kartelli tappoi opiskelijat ja poltti ruumiit.

Entinen oikeusministeri Jesus Murillo Karam johti tapauksen erittäin kiistanalaista tutkintaa. Häntä syytetään sieppauksesta, kidutuksesta ja oikeuden estämisestä. (Lähde: AFP)

Koripallomaajoukkue aloittaa MM-jatkokarsinnan Israelia vastaan Tampereella

Suomen miesten koripallomaajoukkue aloittaa MM-jatkokarsinnan kohtaamalla tänä iltana kello 18.30 Tampereella Israelin.

Sunnuntaina Suomi pelaa vieraissa Viroa vastaan.

Euroopan jokaisen jatkokarsintalohkon kolme parasta maata etenevät elokuussa 2023 käynnistyvään MM-lopputurnaukseen. Yhteensä MM-kisoihin pääsee 12 eurooppalaista maata.

Heliövaara ja Glasspool ottivat puolivälierävoiton

Suomalainen Harri Heliövaara on brittiparinsa Lloyd Glasspoolin kanssa voittanut Portugalin Francisco Cabralin ja Kroatian Franko Skugorin puolivälierässä tenniksen miesten ATP-turnauksessa Winston-Salemissa Yhdysvalloissa. Neljänneksi sijoitettu pari otti voiton erin 6–4, 6–3.

Heliövaara kutsui ottelua tasaisen hyväksi suoritukseksi ja sanoi voiton olleen "oikein solidi".

Torstain välierässä vastaan tulevat Monacon Hugo Nys ja Puolan Jan Zielinski. Nelinpelin finaali pelataan perjantaina.