Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Marin ja Honkonen: Loirille ei järjestetä valtiollisia hautajaisia – ministeriö osallistuu hautajaiskuluihin

Pääministeri Sanna Marin (sd.) ja tiede- ja kulttuuriministeri Petri Honkonen (kesk.) tiedottavat, että valtioneuvosto muistaa taiteilija Vesa-Matti Loiria laajasti, valtioneuvoston tiedotteessa kerrotaan.

– Vesa-Matti Loiri on itsenäisyytemme ajan rakastetuimpia ja suurimpia taiteilijoita. Hän on liikuttanut lukemattomia suomalaisia yli sukupolvien. Suuri suomalainen on jättänyt kansakuntaamme pysyvän jäljen. Siksi haluamme koko valtioneuvostona kunnioittaa muistoa, ministerit toteavat tiedotteessa.

Samassa tiedotteessa todetaan, että varsinaiset valtiolliset hautajaiset järjestetään jatkossakin pääsääntöisesti presidenteille.

Ilta-Sanomat uutisoi jo aiemmin tänään saamiensa tietojen perusteella, ettei Loirille järjestetä valtiollisia hautajaisia.

Valtiollisia hautajaisia esitti viime viikolla Petri Honkonen.

Valtioneuvostolta tulee edustus Loirin hautajaisiin, ja siellä lasketaan valtioneuvoston muistoseppele. Opetus- ja kulttuuriministeriö osallistuu hautajaiskuluihin.

Lisäksi ministerit toivovat, että hautajaisten jälkeen eri ministeriöissä valmistellaan toimia, joilla Loirin perintöä voitaisiin kunnioittaa sukupolvien yli.