Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Thaimaan pääministeri ainakin toistaiseksi syrjään tehtävistään

Thaimaan perustuslakituomioistuin on pannut toistaiseksi viralta maan pääministerin. Prayut Chan-O-Cha on tästä päivästä alkaen erotettuna tehtävistään, kun tuomioistuin harkitsee oikeushaastetta, joka saattaa johtaa pääministerin syrjäyttämiseen kuukausia ennen odotettuja parlamenttivaaleja.

Tuomarit päättivät viidellä äänellä neljää vastaan erottaa Prayutin virastaan, kunnes tapaus on ratkaistu, tuomioistuin sanoi lausunnossaan.

Hallitusta johtamaan nimitetään virkaa toimittava pääministeri.

Prayut Chan-O-Cha nousi maansa pääministeriksi vuonna 2014. Thaimaahan säädettiin vuonna 2017 laki, jonka mukaan sama henkilö ei voi olla pääministerinä yli kahdeksaa vuotta. Nyt punnitaan oikeudessa, katsotaanko Prayutin virkakausien alkaneen lain voimaantulosta vai taannehtivasti jo vuonna 2014.

Thaimaassa on määrä järjestää vaalit ensi vuoden maaliskuuhun mennessä. Prayut on mielipidekyselyjen perusteella äänestäjien enemmistön suosiossa.