Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Uutissuomalainen: Oikeuskanslerille tehty jo kymmenen kantelua Marinista

Pääministeri Sanna Marinista (sd.) oli tiistai-iltapäivään mennessä tehty valtioneuvoston oikeuskanslerille jo kymmenen kantelua, jotka liittyvät viime viikolla alkaneeseen juhlintakohuun. Asiasta kertoo Uutissuomalainen.

Oikeuskanslerin kirjaamon mukaan yhdessä kantelussa kritisoidaan Marinin käyttäytymistä ja muissa vapaa-ajan toiminnan vaikutusta työhön. Yhtä kantelua ei otettu käsittelyyn, koska se oli kirjaamon mukaan niin sanottu mielipidekirjoitus.

Marinin vapaa-ajan viettoon liittyvistä asioista on aiemminkin kanneltu oikeuskanslerille. Maaliskuussa oikeuskansleri katsoi, ettei Marin toiminut virkavelvollisuutensa vastaisesti jättäessään virkamatkapuhelimensa kotiin vapaailtana.

Marinilla ei ollut valtioneuvoston virkamatkapuhelinta mukanaan viettäessään vapaailtaa joulukuussa 2021 helsinkiläisessä ravintolassa. Siksi koronavirusaltistusta koskeva ohjeistus ei ollut tavoittanut häntä ennen kuin vasta seuraavana aamuna. Tekstiviestit, joissa kehotettiin välttämään kontakteja, lähetettiin virkapuhelimiin.

Oikeuskanslerin mukaan ministereiden ohjeet virkapuhelimen kuljettamisesta olivat keskenään epäselvät. Marin oli toisaalta tavoitettavissa toisesta puhelimestaan. Näin ollen oikeuskanslerin mukaan Marinin ei voitu katsoa toimineen vastoin virkavelvollisuuksiaan.