Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yhdysvalloissa pörssi sulkeutui huomattavassa alavireessä – euron arvon lasku jatkuu

Yhdysvalloissa pörssit sulkeutuivat eilen laskusuunnassa, kun kaikki kolme merkittävintä indeksiä painui noin kaksi prosenttia tai enemmän. Samalla euron arvo laski maanantaina alle dollariin, kertoo talousuutistoimisto Bloomberg.

Bloomberg kirjoittaa, että euron arvo oli maanantaina matalimmillaan 20 vuoteen.

Teollisuusindeksi Dow Jones laski 1,9 prosenttia, laaja-alainen S&P 500 puolestaan 2,1 prosenttia ja teknologiapainotteinen Nasdaq 2,6 prosenttia.

Sijoittajia on huolestuttanut Yhdysvaltain keskuspankki Fedin pääjohtajan Jerome Powellin tuleva puhe. Hänen odotetaan perjantaina kertovan, että Fed ei vielä lopeta jyrkkiä koronnostoja. Nostoilla pyritään hallitsemaan inflaation kiihtymistä.

"Mikään makrotasolla ei ollut muuttunut paljoakaan"

Viime viikot ovat näyttäneet paremmilta Wall Streetillä. Baird-sijoituspankin sijoitusstrategia-analyytikko Ross Mayfield kuitenkin sanoo, että sijoittajien rauhoittuminen oli todennäköisesti ennenaikaista.

– Oikeastaan mikään makrotasolla ei ollut muuttunut paljoakaan. Fed oli yhä viestinyt koronnostosta, Mayfield sanoi uutistoimisto AFP:lle.

Viikko tuo myös mukanaan odotettuja raportteja taloudentilasta. Yhdysvalloissa on määrä julkaista muun muassa inflaatioraportti sekä esimerkiksi dataa kuluttajien luottamuksesta ja toisen vuosineljänneksen bruttokansantuotteesta.

Aasiassa pörssit aukesivat tänään laskusuunnassa Yhdysvaltain dollarin vahvistaessa asemiaan. Esimerkiksi Tokiossa Nikkei-indeksi laski 1,0 prosenttia.