Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Länsijohtajat keskustelivat presidentti Bidenin johdolla ydinvoimasta – esillä Iranin ydinvoimaohjelma ja Zaporizhzhjan ydinvoimala

Yhdysvaltain presidentti Joe Biden keskusteli puhelimitse sunnuntaina Britannian, Ranskan ja Saksan johtajien kanssa muun muassa Iranin ydinvoimaohjelmasta. Keskustelussa esillä oli Valkoisen talon mukaan Iranin kanssa käynnissä olevat neuvottelut, joiden tavoitteena on vahvistaa tukea Lähi-itään ja torjua alueellista epävakautta.

Keskustelu oli osa puhelua, jossa johtajat käsittelivät myös ukrainalaisen Zaporizhzhjan ydinvoimalan tilannetta. Euroopan suurin ydinvoimala on tällä hetkellä venäläisjoukkojen miehittämä. Johtajat olivat yhtä mieltä siitä, että Kansainvälisen atomienergiajärjestö IAEA:n tulisi tehdä pikainen visiitti voimalan alueelle.

Ydinvoimalan turvallisuus on herättänyt kansainvälistä huolta. Venäjän presidentti Vladimir Putin on luvannut päästää ryhmän riippumattomia tarkastajia ydinvoimalaan.