Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Venäjän duuman entinen jäsen väittää: Darja Duginan surmanneen autopommi-iskun tekijät venäläisiä partisaaneja

Kremlin vastustamisen vuoksi Venäjän valtioduumasta erotettu Ilja Ponomarjov väittää, että venäläiset partisaanit ovat venäläisfilosofi Aleksandr Duginin tyttären, Dasha Duginan surmanneen autopommi-iskun takana. Asiasta uutisoi The Guardian.

Nykyään Ukrainan pääkaupungissa Kiovassa asuva Ponomarjov väitti lauantai-iltana Moskovassa tapahtuneen räjähdyksen olevan niin kutsutun kansallisrepublikaaniarmeijan toteuttama. Ryhmä on Ponomarjovin mukaan omistautunut Vladimir Putinin hallinnon kaatamiselle.

The Guardian ei ole vahvistanut Ponomarjovin väitteiden aitoutta. Venäjä on syyttänyt iskusta Ukrainaa, joka on kiistänyt olevansa teon takana.

Ponomarjov sanoi, että partisaanit Venäjällä ovat valmiita jatkamaan vastaavia hyökkäyksiä korkean profiilin virkamiehiä, oligarkkeja ja Venäjän turvallisuusviraston jäseniä kohtaan.

– Tämä hyökkäys avaa uuden sivun Venäjän Putinismin vastarinnassa. Uusi – mutta ei viimeinen, Ponomarjov sanoi.

Ponomarjov oli ainoa Venäjän parlamentin kansanedustaja, joka äänesti vuonna 2014 Krimin niemimaan Venäjään liittämistä vastaan.