Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

MTV:n uutisten kysely: Juhlimisvideoilla ei vaikutusta suurimman osan Marin-kantaan, kolmasosan mielestä heikentää sopivuutta pääministeriksi

Pääministeri Sanna Marinista (sd.) julkisuuteen tällä viikolla tulleet videot eivät ole vaikuttaneet suurimman osan Marin-kantaan, selviää MTV:n uutisten teettämästä kyselystä. 44 prosenttia vastaajista katsoo, että julki tulleet videot eivät vaikuta Marinin sopivuuteen toimia pääministerinä ja kertoo kannattavansa pääministeriä niistä huolimatta.

13 prosenttia vastaajista puolestaan kertoi, etteivät videot ole vaikuttaneet Marinin sopivuuteen, mutta että he eivät kannattaisi Marinia muutenkaan.

Reilu kolmasosa taas kertoi olevansa sitä mieltä, että videot heikentävät Marinin sopivuutta toimia pääministerinä. Kaikkein kriittisimmin tähän kysymykseen vastasivat keskustapuolueen kannattajat. SDP:n kannattajat olivat puolestaan eniten Marinin puolella.

60 prosenttia vastaajista ajattelee, että Marinin juhlimisvideot eivät sovi pääministeri-instituution arvolle. 42 prosentin mukaan on hyvä, että pääministeri pystyy rentoutumaan ja viettämään vapaa-aikaa juhlien.

Taloustutkimus haastatteli 1 275:tä henkilöä internetpaneelissa perjantaina. Virhemarginaali on noin 2,5 prosenttiyksikköä suuntaansa.