Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Marin kertoo käyneensä huumetestissä – kommentoi Uusivirta-videota: "Ei mitään sopimatonta"

Pääministeri Sanna Marin (sd.) järjesti tiedotustilaisuuden perjantai-iltapäivällä. Marin oli tuolloin median tavattavissa ja vastasi toimittajien kysymyksiin Kesärannassa. Uutissuomalainen seurasi tilaisuutta.

Heti tilaisuuden aluksi Marin kertoi käyneensä tänään huumetesteissä. Tulokset tulevat noin viikon kuluessa.

– Viime päivinä on julkisuudessa esitetty aika raskaita syytöksiä ja pidän näitä syytöksiä kohtuuttomina. Halusin puhdistaa oman maineeni, Marin sanoi.

Marin kertoi, että huumausainetestien tulokset toimitetaan tiedotusvälineille heti niiden valmistuttua. Hän myös kiisti jälleen käyttäneensä huumeita.

– Sen voin sanoa, etten ikinä elämässäni, edes nuoruusvuosina, ole käyttänyt huumeita.

Toimittajien ensimmäisten kysymysten joukossa kysyttiin, oliko Marin päätöksentekokykyinen 7.8. aamuyöstä. Tähän Marin vastasi, että kaikki päätöksentekotilaisuudet kutsutaan koolle etukäteen.

– Ei näitä tilanteita tule niin yllättäen, ettenkö minä sitä tietäisi myöhään lauantai-iltana.

Jatkokysymyksessä Marinilta tiedusteltiin vielä, mikä olisi ollut hänen operatiivinen toimintavalmiutensa, vaikkei kyse olisi ollut virallisesta kokouksesta.

– Valtioneuvosto on aina toimintakykyinen. Ei meillä kokouksia tai muitakaan kokoontumisia kutsuta koolle keskellä yötä.

Marin myös sanoi, että jos olisi tullut äkillinen tarve, hän olisi lähtenyt illanvietosta kesken kaiken.

Bileilta nousi julkisuuteen alun perin keskiviikkona, kun Iltalehti julkaisi sosiaalisessa mediassa levinneen koostevideon, jolla Marin juhlii railakkaasti. Video on herättänyt keskustelua päihteiden käytöstä, turvallisuudesta ja pääministerin harkintakyvystä.

Perjantain tiedotustilaisuudessa Marinilta kysyttiin, onko hän ollut sellaisissa juhlissa, joissa on käytetty huumeita.

– En oman tietoni mukaan. En ole sellaista nähnyt, Marin vastasi, mutta täydensi, ettei voi olla varma, onko joku käyttänyt huumeita silloin, kun hän ei ole ollut sitä näkemässä.

Perjantaina julkisuuteen tuli Seiska-lehden julkaisemana toinenkin video, jolla Marin tanssii lähekkäin laulaja Olavi Uusivirran kanssa. Myös tästä videosta Marinilta kysyttiin tiedotustilaisuudessa.

– Mielestäni tuossa videossa ei tapahdu mitään sopimatonta, Marin kommentoi.

Seiska: Marinin bileillasta julki uusi video – Mediat: tanssi lähekkäin Olavi Uusivirran kanssa