Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Sanna Marinin bilevideot keränneet huomiota maailmalla

Julkisuuteen vuodetut videot pääministeri Sanna Marinin (sd.) juhlinnasta ovat herättäneet huomiota maailmalla. Asiasta on kirjoitettu kymmenissä lehdissä.

Uutisissa kerrotaan juhlimisesta, juomisesta ja mahdollisesta huumeiden käytöstä. Videossa on tulkittu huudettavan "jauhojengiä", jonka on ajateltu viittaavan mahdollisesti huumeisiin.

Useissa jutuista otetaan esille Mariniin kohdistuva tämänhetkinen mutta myös aiempi kritiikki.

Toisaalta jutuissa myös kirjoitetaan ihailevasti pääministeristä. Etenkin saksalaislehti Bildin sanomaa "maailman siisteimmästä pääministeristä" on liitetty juttuihin.

Ruotsalaisessa Aftonbladetissa Marinin kerrotaan tanssineen, kun taustalla soivat kovalla volyymilla tunnetut suomalaiset laulut. Lehden mukaan Marin ei koe tehneensä mitään väärää ja toivoo, että fokus olisi hänen poliittisessa roolissaan.

Brittiläinen BBC otsikoi juttunsa: Suomen pääministerin juhlintavideo aiheuttaa vastustusta. Marinin kerrotaan kohdanneen arvostelua opposition puolelta ja perussuomalaisten johtajan Riikka Purran kehottaneen Marinia menemään huumetestiin.

Marinin sanotaan kieltäneen huumeiden käytön ja kertoneen nauttineensa vain alkoholia ja juhlineensa "riehakkaasti".

Ruotsalainen Expressen sanoo Marinin joutuneen arvostelun kohteeksi juhlintavideoiden levitessä sosiaalisessa mediassa.