Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pohjois-Korea ampui kaksi risteilyohjusta mereen, kertoo Etelä-Korean puolustusministeriö

Pohjois-Korea ampui kaksi risteilyohjusta mereen keskiviikkona, kertoo Etelä-Korean puolustusministeriö. Kyseessä oli ensimmäinen aseiden testaus kuukauteen.

Alueella havaittiin kaksi risteilyohjusta, jotka suuntasivat Etelä-Pyeonganin maakunnasta Pohjois-Koreasta Keltaiseenmereen, ministeriön edustaja kertoi uutistoimisto AFP:lle.

Hän sanoi Yhdysvaltain ja Etelä-Korean viranomaisten tarkastelevan tapauksen yksityiskohtia, kuten lentoetäisyyttä.

Pohjois-Korea ei ole tehnyt testilaukaisuja risteilyohjuksilla tammikuun jälkeen, eteläkorealainen uutistoimisto Yonhap kertoo. Risteilyohjuksen testaaminen ei ole kiellettyä YK:n pakotteiden nojalla.

Pohjois-Korea on kuitenkin tehnyt kuluvana vuonna ennätysmäärän pakotemääräyksiä rikkovia ohjuskokeita. Se muun muassa testasi mannertenvälistä ballistista ohjusta ensimmäisen kerran sitten vuoden 2017.

Aiemmin tällä viikolla Etelä-Korean ja Yhdysvaltain joukot aloittivat alustavat harjoitukset ennen yhteisiä vuosittaisia Ulchi Freedom Shield (UFS) sotaharjoituksia. Harjoitukset saattavat ärsyttää Pohjois-Koreaa, joka pitää niitä hyökkäyksen harjoitteluna.