Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Viikko alkaa helteisenä ja poutaisena – keskiviikkona luvassa ukkosta

Viikko alkaa Suomessa poutaisena ja helteisenä, Ilmatieteen laitokselta kerrotaan. Tänään hellettä on luvassa Oulun korkeudelle saakka. Pohjoisessa saattaa tulla päivän aikana yksittäisiä sadekuuroja.

Tiistaina helleraja liikkuu ylemmäs Sodankylän paikkeille asti ja koko maassa on poutaa. Tiistain ennustetaan olevan viikon kuumin päivä. Ylimmät lämpötilat liikkuvat tiistaina noin 30 asteessa Etelä-Suomessa.

Keskiviikkona maahan saapuu lännestä sadealue, joka tuo mukanaan myös laajoja ukkoskuuroja. Niiden yhteydessä voi keskiviikon ja torstain aikana esiintyä rankkasateita.

– Ihan tarkkaan ei osaa vielä ennustaa, missä ukkoskuuroja tulee eniten. Joka tapauksessa niitä tulee keskiviikkona ja torstaina aika laajalla alueella, päivystävä meteorologi Tomi Laurinen Ilmatieteen laitokselta sanoo.

Loppuviikkoa kohden sää muuttuu piirun verran epävakaisemmaksi, mutta suuria muutoksia ei Laurisen mukaan ole tiedossa.

– Ennusteen luotettavuus toki hieman heikkenee loppuviikkoa kohden. Ei kuitenkaan näytä, että sää viilenisi ihan hirveästi.

– Melkeinpä sunnuntaihin saakka voi tulla hellelukemia jossain päin maata, mutta koko ajan ei ole poutasäätäkään luvassa. Joitain sateita tulee ajoittain.