Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Useita ihmisiä haavoittunut bussiampumisessa Jerusalemissa

Israelissa Jerusalemin vanhassakaupungissa on haavoittunut kahdeksan ihmistä bussiampumisessa, kertoo Israelin poliisi. Kaksi on haavoittunut vakavasti.

Tapahtumapaikka sijaitsee lähellä Länsimuuria, joka on juutalaisten pyhin paikka alueella. Yhdysvaltain suurlähetystön mukaan haavoittuneiden joukossa on useita yhdysvaltalaisia.

Linja-auton kuljettajan mukaan aseistautunut mies alkoi ampua kohti linja-autoa sekä kadulla olleita ihmisiä. Hän sanoo, että linja-auto oli täynnä matkustajia. Kuljettaja kertoo pysähtyneensä Daavidin haudan linja-autopysäkille.

– Sillä hetkellä ampuminen alkoi. Näin ulkona kahden ihmisen kaatuvan, ja sisällä kaksi vuosi verta. Kaikki olivat paniikissa, hän kertoo.

Yksi haavoittuneista oli raskaana oleva nainen. Lapsi syntyi ampumisen jälkeen sektiolla. Sairaalan tiedottajan mukaan lapsen tila on vakaa mutta vakava. Myös äidin tila on vakava.

Useiden lehtien mukaan hyökkääjä on 26-vuotias Israelin kansalainen. Poliisin mukaan hän ole minkään järjestäytyneen ryhmän jäsen ja poliisi arvioi hänen toimineen yksin, uutisoi muun muassa Haaretz-lehti.

Mies ilmoittautui itse poliisiasemalle sunnuntaina. Hän on aiemmin istunut vankilassa viisi vuotta puukotuksen vuoksi.

Jännitteet Israelissa olleet pinnalla viime aikoina

Ampuminen tapahtui vain viikko sen jälkeen, kun Israelilla ja Islamilainen jihad -äärijärjestöllä oli kolme päivää kestänyt yhteenotto palestiinalaisten asuttamalla Gazan kaistalla. Israelin asevoimat teki alueelle muun muassa ilmaiskuja, ja Gazasta ammuttiin raketteja Israelin puolelle. Ainakin 49 palestiinalaista, mukaan lukien lapsia, kuoli väkivaltaisuuksissa, jotka päättyivät Egyptin neuvottelemaan tulitaukoon viime sunnuntaina.

Maaliskuusta alkaen 19 ihmistä, enimmäkseen israelilaisia siviilejä Israelissa, on kuollut iskuissa, joista pääosa on ollut palestiinalaisten tekemiä. Myös kolme palestiinalaista hyökkääjää on kuollut iskuissa. Väkivaltaisuuksien jälkeen Israelin viranomaiset ovat lisänneet ratsioita miehittämällään Länsirannan alueella. Ainakin 50 palestiinalaista on kuollut Länsirannalla ratsioiden yhteydessä.

-----

Juttua on korjattu klo 18.12: mies ampui kohti linja-autoa, ei linja-autossa.