Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

NYT: Ainakin yksi Trumpin asianajajista allekirjoitti valheellisen lausunnon

Lausunto voi antaa selityksen sille, miksi kotietsintä tehtiin vasta nyt.

Ainakin yksi Yhdysvaltain entisen presidentin Donald Trumpin asianajajista allekirjoitti kesäkuussa lausunnon, jonka mukaan kaikki salaisiksi merkityt materiaalit, joita Trumpin kartanossa säilytettiin, olisi palautettu maan hallinnolle.

Näin kertoo New York Times -lehdelle neljä henkilöä, jotka ovat tietoisia kyseisestä asiakirjasta.

Kirjallinen lausunto annettiin sen jälkeen, kun oikeusministeriön viranomainen oli vieraillut kesäkuun alussa Trumpin kartanossa Mar-a-Lagossa.

Allekirjoitetun lausunnon olemassaolo viittaa siihen, että Trump tiimeineen ei ole kertonut aineistoon liittyvistä asioista täysin rehellisesti liittovaltion tutkijoille. Se saattaa myös selittää, miksi liittovaltion poliisin FBI:n kotietsintämääräyksessä viitattiin rikostutkinnan estämiseen liittyvään lainsäädäntöön, lehti kirjoittaa.

Lausunnon olemassaolo vastaa ainakin osaksi myös kysymykseen siitä, miksi päätös kotietsinnästä tehtiin vasta kuukausien päästä siitä hetkestä, kun oikeusministeriö aloitti asian selvittelyn yrittämällä käydä keskusteluja Trumpin ja hänen tiiminsä kanssa.