Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kokoomuspoliitikko kohahdutti somessa kutsuessaan keskustaa "huorapuolueeksi" – "Tällainen kielenkäyttö syö koko politiikan uskottavuutta", puoluejohtaja vastaa

Kokoomuspoliitikko Eija-Riitta Korhola nostatti sosiaalisessa mediassa myrskyn, kun hän kutsui keskustaa "huorapuolueeksi".

Korhola käytti sanaa jakaessaan eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokunnan puheenjohtajan Markus Lohen (kesk.) ehdotuksen hoitajien koronarokotteista luopumisesta.

– En ole mustavalkoinen. Vaikka olen pitänyt keskustaa lähinnä huorapuolueena, nostan hattua aina kun joku puhuu siellä järkeä, Korholan oma saateteksti kuuluu.

Kun Helsingin Sanomien toimittaja-tuottaja Salla Vuorikoski ihmetteli Korholan sanavalintaa, vastasi tämä seuraavasti:

– Ei tässä pitäisi olla mitään uutta. Kaikki tietävät sen.

Tviitti on kerännyt jo lähes 70 vastausta. Vastanneisiin lukeutuvat muun muassa keskustan puoluesihteeri Riikka Pirkkalainen ja varapuheenjohtaja Riikka Pakarinen.

– Pidän rohkeudestasi yhteiskunnallisessa keskustelussa. Haluan myös luottaa, että yritit tässä raflaavasti tehdä myönteisen huomion. Totean kuitenkin, että tämä tviittisi on yksiselitteisesti loukkaava. Tällainen kielenkäyttö syö koko politiikan uskottavuutta, Pirkkalainen vastasi.

– Surullista lukea tämänkaltaista kielenkäyttöä. Ei edistä rakentavaa politiikan toimintatapaa, jonka puolesta ainakin itse haluan taistella, Pakarinen kommentoi.

Korhola jakoi myöhemmin keskiviikkona vuonna 2010 Uuden Suomen blogissaan kirjoittamansa kirjoituksen, jossa hän selittää käyttämänsä käsitettä.

Korhola toimi europarlamentaarikkona vuosina 1999–2014. Ennen kokoomuksen riveihin siirtymistä hän edusti kristillisdemokraatteja.

Asiasta uutisoi ensimmäisenä keskustan pää-äänenkannattaja Suomenmaa.