Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kiinalaisdiplomaatti: "Kiina uudelleenkouluttaa taiwanilaiset yhdistymisen jälkeen"

Kiinan Ranskan-suurlähettilään Lu Shaye sanoo Kiinan aloittavan Taiwanin väestön "uudelleenkouluttamisen saatuaan saaren hallintaansa", uutisoi Newsweek.

Suurlähettiläs puhui keskiviikkona ranskalaisella tv-kanava BFM:llä. Hän väittää suurimman osan Taiwanin väestöstä todella halunneen "yhdistyä uudelleen" Kiinaan vuosikymmeniä sitten.

– Yhdistämisen jälkeen ryhdymme uudelleenkouluttamisen, Lu sanoi.

– Olen varma, että silloin Taiwanin kansa kannattaa jälleenyhdistymistä. Heistä tulee jälleen isänmaallisia, hän lisäsi.

Hän painotti, että uudelleenkouluttaminen tulee olemaan Kiinan tärkein työkalu Taiwanin integroimisessa uhkailun sijaan. Ajatus väestön uudelleenkouluttamisesta ei kuitenkaan ole kovin rauhoittava, sillä Kiina käyttää samaa termiä puhuessaan maassa asuvien uiguurien kohtelusta.

YK:n ja ihmisoikeusjärjestö Amnestyn mukaan jopa miljoona uiguuria on vangittu "uudelleenkoulutusleireille" Xinjiangin maakunnassa. Kiinaa on syytetty rikoksista ihmisyyttä vastaan ja mahdollisesta uiguurien kansanmurhasta. Kiina kiistää jyrkästi kaikki ihmisoikeusloukkaukset Xinjiangissa ja syyttää länsimaita valehtelusta.